Grujić: Nastavlja se dobra saradnja Vojvodine i Umbrije

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Utorak, 17. 05. 2016. | Komentara: 0

Grujić: Nastavlja se dobra saradnja Vojvodine i Umbrije

NOVI SAD - Protokol o saradnji u istraživanju, zaštiti i promociji kulturnog nasledja i umetničkog stvaralaštva kao osnov za saradnju institucija kulture i nauke iz Vojvodine i italijanskog regiona Umbrije za period od 2016. do 2018. godine potpisan je danas u Novom Sadu.

 

Protokol su potpisali pokrajinski sekretar za kulturu i javno informisanje Slaviša Grujić, upravnica Galerije Matice srpske mr Tijana Palkovljević Bugarski, direktor Pokrajinskog zavoda za zaštitu spomenika kulture Zoran Vapa i saradnik Zavoda za kulturu Vojvodine Dragan Ilić.

 

Sekretar Slaviša Grujić je istakao da je uspešna saradnja i obostrano poverenje bio osnov ovako dobrih rezultata, zbog čega se saradnja nastavlja jer je ona po svemu sudeći dobra za obe regije.

 

- Posebno mi je drago, što se proširuje, kako na Pokrajinski zavod za zaštitu spomenika kulture, tako i na Zavod za kulturu Vojvodine, jer će time i rezultati biti bolji za obe strane - naglasio je Grujić i dodao da se tim benefitom dobija preporuka i za buduće saradnje.

 

- Osim toga, Umbrija kao italijanska regija pokazala sa kao dobar partner u ovom poslu i zato će projekat morati da ima podršku raznih institucija kulture, što je opet dobro kako za celu Srbiju, tako i za Vojvodinu - zaključio je Grujić.

 

Nakon potpisivanja od strane predstavnika srpskih institucija – partnera, Protokol će biti upućen na potpisivanje italijanskim partnerima: Ministarstvu kulturnih dobara i aktivnosti Italije – Regionalni sekretarijat za Umbriju, Opštine Peruđa – Sekretarijat za kulturu, turizam i univerzitet i Muzeja Umbrije – Nacionalne Galerije Umbrije. Nakon toga, pristupiće se realizaciji planiranih programa u naredne tri godine.

 

 (BILSV, 17. 05. 2016)




Događaji | Petak, 08. 03. 2024. | Komentara: 0

Srećan 8. mart, Međunarodni dan žena

Svuda i na svakom mestu moramo insistirati na ravnopravnosti, poštovanju i jednakoj zastupljenosti žena u javnom i političkom životu. 
Događaji | Utorak, 11. 07. 2023. | Komentara: 0

Delegacija LSV-Vojvođani na komemoraciji žrtvama genocida u Srebrenici

Delegacija Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani boravila je danas u Bosni i Hercegovini i prisustvovala komemoraciji povodom godišnjice genocida u Srebrenici.
Događaji | Sreda, 19. 04. 2023. | Komentara: 0

Plan razvoja Vojvodine do 2030. je spisak lepih želja kabineta Igora Mirovića

Poslanici Vojvođanskog fronta – Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija nisu podržali predloženi Plan razvoja Autonomne Pokrajine Vojvodine 2023-2030, saopštio je šef ove poslaničke grupe Saša Šućurović. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook