Izvodi iz matičnih knjiga na još 15 mesta u Novom Sadu i okolini

 
 
Izbori u LSV
Događaji | Utorak, 20. 09. 2011. | Komentara: 0

Izvodi iz matičnih knjiga na još 15 mesta u Novom Sadu i okolini

NOVI SAD - Izvode iz matičnih knjiga rođenih, umrlih i venčanih, kao i uverenje o državljanstvu, rođeni Novosađani i Novosađanke, koji se nalaze u bazi matičarskog područja grada, od sada će moći da izvade u 15 mesnih kancelarija na teritoriji grada, najavljeno je tokom današnje promocije proširenja usluga novosadske matičarske službe.

Aleksandar Jovanović

Pored toga, 15 mesnih kancelarija imaju pristup centralnoj bazi matičnih knjiga, što znači da će građani i građanke moći da dobiju izvode i uverenje o državljanstvu iz baze 23 grada u Srbiji, a čiji se podaci takođe nalaze u centralnom matičnom registru.|

Predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović prilikom promocije proširenja usluga matičarske službe, istakao je da je ovom novinom Novi Sad postao najefikasniji grad u državi kada je reč o dobijanju izvoda iz matičnih knjiga, kao i dobijanju uverenja o državljanstvu.

- Građani i građanke Novog Sada su se tokom prethodnog perioda susretali sa gužvama prilikom vađenje dokumenata iz matičnih knjiga rođenih, umrlih i venčanih kao i uverenja o državljanstvu. Ove gužve posebno su bile izražene prilikom uvođenja novih ličnih dokumenta, lične karte i pasoša, jer se one ne mogu dobiti bez državljanstva i izvoda iz matične knjige, ali i zbog toga što Novi Sad ima najveće matično područje u državi - kazao je Jovanović. On je podestio da je aprila 2010. godine, zbog velikih gužvi ispred kancelarija matičara, grad otvorio još jedan šalter, ali da je ovim, poslednjim projektom učinjen najznačajni korak ka poboljašnju usluga za Novosađane i Novosađanke.

- Uspeli smo da nađemo rešenje i verujem da će od sada Novi Sad biti najefikasniji grad u Srbiji kada je reč o dobijanju izvoda ili uverenja o državljanstvu - zaključio je Jovanović.
Članica Gradskog veća za upravu i propise Milena Popović-Subić istakla je da je realizacija projekta trajala godinu dana, a da je softver za povezivanje mesnih kancelarija i matične baze Novog Sada uradila "Informatika".

- Matičari sa svih područja dobili su sertifikate za pristup centralnom registru i potpuno smo spremni za ovaj posao - precizirala je Popović-Subić.

Pored kancelarije na Trgu mladenaca, građani i građanke koji su rođeni u Novom Sadu moći će da dobiju izvode iz matičnih knjiga ili uverenje o državljanstvu u mesnim kancelarijama u Petrovaradinu (Čajskovskog 1a), Sremskoj Kamenici (Trg kralja Petra I 1), Bukovcu (Karađorđeva 76), Ledincima (Zmaj Jovina 19), Starim Ledinicima (Vuka Karadžića 98), Kaću (kralja Petra I 2), Budisavi (Vojvođanska 104), Kovilju (Laze Kostića 70), Rumenki (Vojvodanska 19), Kisaču (Slovačka 10), Stepanovićevu (Vojvode Stepe Stepanovića 112), Veterniku (Ivo Lole Ribara 1a), Futogu (cara Lazar 42), Begeču (kralja Petra I 31) i Čeneju (Vuka Karadžića 289).

(BILSV, 20.09.2011.)Događaji | Subota, 27. 07. 2019. | Komentara: 0

Građani ne veruju Vladi da će se graditi Fruškogorski koridor

Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Olena Papuga zatražila je od premijerke Ane Brnabić informacije o izmenama Zakona o finansijskoj podršci porodicama sa decom, dugovanjima države prema poljoprivrednicima i gašenju Kinološkog saveza Vojvodine. Ukazala je i na to da opština Vrbas izbegava zakonsku i ustavnu obavezu da uvede crnogorski jezik kao službeni, a interesovalo ju je i kada će početi davno najavljena izgradnja Fruškogorskog koridora.
Događaji | Četvrtak, 25. 07. 2019. | Komentara: 0

Od obećanja prošlo četiri godine, a drvoreda nema

Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Nada Lazić, koristeći instituciju pitanja poslanika, upitala je danas kada će početi sadnja drveća pored autoputa i puteva prvog i drugog reda, jer je od obećanja predsednika da će to biti učinjeno prošlo četiri godine. Drvored ne da nije posađen, već je na nekim delovima posečeno i ono što je postojalo.
Događaji | Ponedeljak, 22. 07. 2019. | Komentara: 0

Važna nam je stalna podrška perspektivi članstva Srbije u EU

Predsednik Odbora za evropske integracije Skupštine Srbije Nenad Čanak izjavio je da je zadovoljan što se među prioritetima predstojećeg predsedavanja Finske Savetom Evropske unije nalazi i nastavak politike pregovaranja o članstvu sa nama, kandidatima za članstvo.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook