Jovanović prekrečio još jedan grafit mržnje

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Petak, 02. 03. 2012. | Komentara: 1

Jovanović prekrečio još jedan grafit mržnje

NOVI SAD – Predsednik Skupštine grada Novog Sada Aleksandar Jovanović prekrečio je danas grafit mržnje na zidu kuće u Neimarovoj ulici u novosadskom naselju Telep. On je tokom današnje akcije poručio da je bilo koji oblik mržnje i netrpeljivosti prema drugom i drugačijem neprihvatljiv.

Jovanovic kreci

– Svaki grafit koji ističe bilo kakvu netrpeljivost i mržnju je javni poziv na linč. Novi Sad je grad koji ne sme da dozvoli da iko, zbog drugačije veroispovesti, nacionalne pripadnosti ili bilo koje druge različitosti, bude proganjan iz ovog grada – istakao je Jovanović. On je dodao da društvo ne može da ostane ravnodušno na pisanje ovakvih poruka.
– Ukoliko se ne budemo obazirali na grafite mržnje, onda će se u javnosti takav obrazac prihvatiti, a to je opravdanje za mržnju i nasilje. Sledeće je da se takve poruke sporovode u delo – upozorio je Jovanović. Predsednik novosadskog parlamenta najavio je da će nastaviti sa akcijom "Prekrečimo novosadsku mržnju", pozivajući Novosađane i Novosađanke da prekreče grafite mržnje na zgradama i kućama u kojima žive.
– Na ovaj način želim da skrenem pažnju javnosti i vlasnicima zgrada i kuća, da ukoliko imaju bilo kakav grafit mržnje ispisan na zidu, da nije samo formalno pravna obaveza da prekreče takav grafit, već da je to i njihova građanska odgovornost. Treba jasno staviti do znanja da ne dozvoljavamo da to bude ustaljeni okvir ponašanja – zaključio je Jovanović. Akciju "Prekrečimo novosadsku mržnju" Jovanović je pokrenuo je krajem novembra prošle godine preko internet društvene mreže, a tokom akcije prekrečeno je više poruka pretnji i grafita koji pozivaju na mržnju, linč i netrpeljivost.

(BILSV, 02. 03. 2012.)



Događaji | Petak, 08. 03. 2024. | Komentara: 0

Srećan 8. mart, Međunarodni dan žena

Svuda i na svakom mestu moramo insistirati na ravnopravnosti, poštovanju i jednakoj zastupljenosti žena u javnom i političkom životu. 
Događaji | Utorak, 11. 07. 2023. | Komentara: 0

Delegacija LSV-Vojvođani na komemoraciji žrtvama genocida u Srebrenici

Delegacija Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani boravila je danas u Bosni i Hercegovini i prisustvovala komemoraciji povodom godišnjice genocida u Srebrenici.
Događaji | Sreda, 19. 04. 2023. | Komentara: 0

Plan razvoja Vojvodine do 2030. je spisak lepih želja kabineta Igora Mirovića

Poslanici Vojvođanskog fronta – Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija nisu podržali predloženi Plan razvoja Autonomne Pokrajine Vojvodine 2023-2030, saopštio je šef ove poslaničke grupe Saša Šućurović. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook