Jovanović: Obezbeđenje SPC zaustavilo čelnike Novog Sada

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Ponedeljak, 23. 01. 2012. | Komentara: 2

Jovanović: Obezbeđenje SPC zaustavilo čelnike Novog Sada

NOVI SAD - Predsednik Skupštine Novog Sada Aleksandar Jovanović optužio je danas obezbeđenje Srpske pravoslavne crkve da su sprečili njega, vojvođanske zvaničnike i pojedine ambasadore da uđu u prostor predviđen za zvanice tokom pomena žrtvama Novosadske racije.

Aleksandar Jovanovic

- Mladići u belim mantijama, njih ukupno tridesetak, doslovno su nas fizički sprečili da uđemo u prostor iza ograde, predviđen za zvanice - rekao je Jovanović za agenciju Beta. Precizirao je da su, pored njega, sprečeni da uđu u taj prostor bili i gradonačelnik Igor Pavličić, predsednik Skupštine Vojvodine Šandor Egereši, potpredsednica pokrajinskog parlamenta Maja Sedlarević, kao i ambasador Mađarske Oskar Nikovic i ambasador Izraela Josef Levi. Jovanović je dodao da je nakon toga iz protesta napustio pomen i naveo da se vratio na Kej žrtava racije nakon što je pomen, koji je organizovao SPC, bio završen.

- Nisam želeo da pravim incidente, jedino što sam želeo je da ostavim ružu na spomenik žrtvama Racije - kazao je predsednik novosadske skupštine.

- Očigledno je da bački vladika Irinej Bulović pokušava da politizuje celu stvar i da ne preza čak ni od toga da zloupotrebljava žrtve za to -  ocenio je Jovanović.

(BILSV, 23.01.2012.)



Događaji | Sreda, 25. 01. 2012. | Komentara: 0

Jovanović: Osuda napada na navijače

Predsednik Skupštine grada Novog Sada Aleksandar Jovanović danas je najoštrije osudio napad na državljane Hrvatske, koji se desio na izlazu iz Novog Sada posle jučerašnjih utakmica Evropskog prvenstva u rukometu, odigranih u velikoj sali SPC "Vojvodina".
Događaji | Utorak, 24. 01. 2012. | Komentara: 0

Jovanović: Grad je ponudio saradnju, Irinej Bulović je odbio

NOVI SAD - Predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović izjavio je danas da je grad vrlo jasno dao do znanja da ne želi dve komemoracije povodom obeležavanja 70 godina od Novosadske racije i da je jasno dao do znanja da želi da sarađuje oko organizacije jednog i zajedničkog obeležavanja tragičnog događaja iz 1942. godine, ali da je Eparhija bačka, odnosno vladika Irinej Bulović, to odbio.
Događaji | Utorak, 24. 01. 2012. | Komentara: 0

I na pokrajinskim listama trećina žena

NOVI SAD – Skupština AP Vojvodine usvojila je danas Pokrajinsku skupštinsku odluku o izmenama i dopunama Pokrajinske skupštinske odluke o izboru poslanika u Skupštinu AP Vojvodine, kojom su blanko ostavke poslanika konačno otišle u penziju.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook