Jovanović: Obezbeđenje SPC zaustavilo čelnike Novog Sada

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Ponedeljak, 23. 01. 2012. | Komentara: 2

Jovanović: Obezbeđenje SPC zaustavilo čelnike Novog Sada

NOVI SAD - Predsednik Skupštine Novog Sada Aleksandar Jovanović optužio je danas obezbeđenje Srpske pravoslavne crkve da su sprečili njega, vojvođanske zvaničnike i pojedine ambasadore da uđu u prostor predviđen za zvanice tokom pomena žrtvama Novosadske racije.

Aleksandar Jovanovic

- Mladići u belim mantijama, njih ukupno tridesetak, doslovno su nas fizički sprečili da uđemo u prostor iza ograde, predviđen za zvanice - rekao je Jovanović za agenciju Beta. Precizirao je da su, pored njega, sprečeni da uđu u taj prostor bili i gradonačelnik Igor Pavličić, predsednik Skupštine Vojvodine Šandor Egereši, potpredsednica pokrajinskog parlamenta Maja Sedlarević, kao i ambasador Mađarske Oskar Nikovic i ambasador Izraela Josef Levi. Jovanović je dodao da je nakon toga iz protesta napustio pomen i naveo da se vratio na Kej žrtava racije nakon što je pomen, koji je organizovao SPC, bio završen.

- Nisam želeo da pravim incidente, jedino što sam želeo je da ostavim ružu na spomenik žrtvama Racije - kazao je predsednik novosadske skupštine.

- Očigledno je da bački vladika Irinej Bulović pokušava da politizuje celu stvar i da ne preza čak ni od toga da zloupotrebljava žrtve za to -  ocenio je Jovanović.

(BILSV, 23.01.2012.)



Događaji | Petak, 06. 01. 2012. | Komentara: 0

Jovanović i Vujnović uručili novogodišnje paketiće

NOVI SAD - Predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović i direktor Centra za socijalni rad Gojko Vujnović uručili su danas paketiće deci Sigurne dečije kuće i Dnevnog boravka dece sa poremećajem u društvenom ponašanju.
Događaji | Petak, 30. 12. 2011. | Komentara: 0

Srećni praznici!

Dragi prijatelji, poštovani građani i građanke Vojvodine. Od srca vam čestitam novogodišnje i božićne praznike, bilo da ih slavite po gregorijanskom ili julijanskom kalendaru.
Događaji | Četvrtak, 29. 12. 2011. | Komentara: 0

Kanalizacija za poslednjih 130 domaćinstava na Telepu

NOVI SAD - Izgradnja kanalizacione mreže, za poslednjih 130 domaćinstava južnog Telepa koja nisu imala kanalizaciju, okončana je danas i nakon ovih radova sva domaćinstava oko Ulice Sime Matavulj priključena su na gradsku kanalizacionu mrežu.




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook