Jovanović: Osuda napada na navijače

 
 
Izbori u LSV
Događaji | Sreda, 25. 01. 2012. | Komentara: 0

Jovanović: Osuda napada na navijače

Predsednik Skupštine grada Novog Sada Aleksandar Jovanović danas je najoštrije osudio napad na državljane Hrvatske, koji se desio na izlazu iz Novog Sada posle jučerašnjih utakmica Evropskog prvenstva u rukometu, odigranih u velikoj sali SPC "Vojvodina".

Aleksandar Jovanovic

- Novi Sad je oduvek bio dobar domaćin, ali i dom svima. Zato događaj u utorak, kada je grupa huligana i vandala, iz zasede i tokom noći, napala navijače Hrvatske koji su u Novom Sadu bodrili svoju reprezentaciju, predstavlja najgori i najsramniji čin - saopštio je Jovanović. Svako ko smatra da napadom na pripadnike drugog naroda iskazuje ljubav prema sopstvenom narodu i državi, treba da bude u zatvoru i jedino u zatvoru, navedeno je u saopštenju.

On kaže da normalni Novosađani nikada nikog ne bi dočekali i ispratili kamenjem i ističe da je Novi Sad otvoren grad, gde je "svaki normalan čovek dobrodošao". Oni koji žele da ruše, mrze i ubijaju, moraće da potraže drugu kuću i iskreno se nadam da će je naći iza rešetaka, poručio je Jovanović.

- Ne želim da Novi Sad, zbog nekolicine, bude označen sramnim slovima, a da Novosađani i Novosađanke strahuju od osvete kada budu odlazili u Hrvatsku ili neku drugu zemlju - istakao je on. Jovanović je poručio gostima iz Hrvatske ali i svake druge zemlje: ovde ste dobrodošli! Jovanović je apelovao na Ministarstvo unutrašnjih poslova da što pre uhapsi sve vinovnike tog nemilog i sramnog događaja i da ih predaju nadležnom sudu.
- Očekujem i da će nadležni sud odrediti odgovarajuće kazne. Naše društvo ne može krenuti napred dok banda koja kamenuje iz tame noći, mrzi i želi da kolje, čini ovakve i slične incidente - zaključio je Jovanović u saopštenju.

(BILSV, 25.01.2012.)Događaji | Četvrtak, 07. 11. 2019. | Komentara: 0

Troškovi garancijskog fonda veći od plasiranih sredstava

Poslanička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini AP Vojvodine nije podržala Izveštaj o poslovanju Garancijskog fonda APV u 2018. godini, a šef poslaničke grupe LSV Branislav Bogaroški je naveo da je razloga za to nekoliko. 
Događaji | Sreda, 06. 11. 2019. | Komentara: 0

Ambiciozna planiranja, realizacija vrlo slaba

Pokrajinski poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Jovanović istakao je danas da je naspram ambiciozno planiranih pozicija u budžetu, realizacija vrlo slaba. On je upitao da li je moguće da sve što je planirano bude i realizovano do kraja godine, a kao najveće primere nezavršenih realizacija je naveo zgradu RTV-a i Žeželjev most.
Događaji | Sreda, 06. 11. 2019. | Komentara: 0

Poražavajući rezultati izveštaja o realizaciji budžeta AP Vojvodine

Liga socijaldemokrata Vojvodine neće glasati za Izveštaj o izvršenju budžeta za period januar-septembar 2019. godine, izjavio je danas poslanik LSV u Skupštini AP Vojvodine Saša Šućurović. On je naglasio da je naplata poreza dobra, što je pohvalno, ali su ustupljeni prihodi i dalje problem.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook