Jovanović: Osuda napada na navijače

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Sreda, 25. 01. 2012. | Komentara: 0

Jovanović: Osuda napada na navijače

Predsednik Skupštine grada Novog Sada Aleksandar Jovanović danas je najoštrije osudio napad na državljane Hrvatske, koji se desio na izlazu iz Novog Sada posle jučerašnjih utakmica Evropskog prvenstva u rukometu, odigranih u velikoj sali SPC "Vojvodina".

Aleksandar Jovanovic

- Novi Sad je oduvek bio dobar domaćin, ali i dom svima. Zato događaj u utorak, kada je grupa huligana i vandala, iz zasede i tokom noći, napala navijače Hrvatske koji su u Novom Sadu bodrili svoju reprezentaciju, predstavlja najgori i najsramniji čin - saopštio je Jovanović. Svako ko smatra da napadom na pripadnike drugog naroda iskazuje ljubav prema sopstvenom narodu i državi, treba da bude u zatvoru i jedino u zatvoru, navedeno je u saopštenju.

On kaže da normalni Novosađani nikada nikog ne bi dočekali i ispratili kamenjem i ističe da je Novi Sad otvoren grad, gde je "svaki normalan čovek dobrodošao". Oni koji žele da ruše, mrze i ubijaju, moraće da potraže drugu kuću i iskreno se nadam da će je naći iza rešetaka, poručio je Jovanović.

- Ne želim da Novi Sad, zbog nekolicine, bude označen sramnim slovima, a da Novosađani i Novosađanke strahuju od osvete kada budu odlazili u Hrvatsku ili neku drugu zemlju - istakao je on. Jovanović je poručio gostima iz Hrvatske ali i svake druge zemlje: ovde ste dobrodošli! Jovanović je apelovao na Ministarstvo unutrašnjih poslova da što pre uhapsi sve vinovnike tog nemilog i sramnog događaja i da ih predaju nadležnom sudu.
- Očekujem i da će nadležni sud odrediti odgovarajuće kazne. Naše društvo ne može krenuti napred dok banda koja kamenuje iz tame noći, mrzi i želi da kolje, čini ovakve i slične incidente - zaključio je Jovanović u saopštenju.

(BILSV, 25.01.2012.)



Događaji | Petak, 30. 10. 2020. | Komentara: 0

Pokrajinska vlada se neće baviti ustavnim i zakonskim očuvanjem autonomije Vojvodine

Podrška poslaničke grupe „Vojvođanski front – Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija“ u Skupštini AP Vojvodine novoj Pokrajinskoj vladi izostala je jer je, kako su rekli, evidentno da se ona neće baviti postavljanjem jasnog ustavnog i zakonskog okvira za očuvanjem autonomne pokrajine.
Događaji | Četvrtak, 29. 10. 2020. | Komentara: 0

Skupština APV da bude glas dva miliona građana Vojvodine

AP Vojvodina je došla u poziciju da kao autonomna pokrajina bude bez autonomije, da to „pokrajina“ bude više posprdno nego određujuće stanje, a Vojvodina je reč koja se praktično jedva gde i spominje, izjavio je pokrajinski poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine u pokrajinskoj skupštini Nenad Čanak.
Događaji | Subota, 03. 10. 2020. | Komentara: 0

Kostreš: LSV neće menjati svoje vrednosne sisteme zbog saradnje sa SNS-om u Novom Sadu

Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je da LSV neće menjati svoje vrednosne sisteme i svoju politiku zbog saradnje sa Srpskom naprednom strankom na nižim nivoima vlasti. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook