Kanalizacija za poslednjih 130 domaćinstava na Telepu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Četvrtak, 29. 12. 2011. | Komentara: 0

Kanalizacija za poslednjih 130 domaćinstava na Telepu


NOVI SAD - Izgradnja kanalizacione mreže, za poslednjih 130 domaćinstava južnog Telepa koja nisu imala kanalizaciju, okončana je danas i nakon ovih radova sva domaćinstava oko Ulice Sime Matavulj priključena su na gradsku kanalizacionu mrežu.

Aleksandar Jovanovic

Završne radove na izgradnji kanalizacije obišli su predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović, gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić i direktor JKP "Vodovoda i kanalizacije" Branko Bjelaca.

- Ravnomeran razvoj grada, posebno u komunalnoj infrastrukturi, treba da bude prioritet svake vlasti. Moramo imati na umu da su građani i građanke oni kojima se mora omogućiti što bolja i kvalitetnija usluga. Nedopustivo je da u 21. veku pojedini nemaju kanalizaciju i ova vlast je učinila najviše u proteklih nekoliko godina da se ovakva politika zastupa, da sagledamo koliko god je moguće u zavisnosti od ekonomske situacije da svi ljudi, kako u gradu tako i u prigradskim naseljima, dobiju kanalizaciju  - kazao je Jovanović.
On je dodao da je izgradnjom kanalizacije, nasip u ovom delu grada bezbedniji.

- Tokom visokog vodostaja Dunava, postojala je opasnost da se preko septičkih jama voda izlije. Zato ova investicija ima višestruki značaj, ne samo za građane Telepa, već i za ceo Novi Sad - zaključio je Jovanović. Žitelji ovog dela Novog Sada do sada su koristili septičke jame, a izgradnja sekundarne kanalizacione mreže sa priključnim šahtovima trajala je oko dva meseca. Radovi su koštali 60 miliona dinara, a među ulicama koje su dobile kanalizaciju su delovi Sime Matavulja, Bolmanske, Mornarske i Prešernove.
Jovanović je danas uručio ioko 450 knjiga Gradskoj biblioteci, a knjige je primio direktor ove ustanove mr Miloš Pankov. Poklonjene knjige, Skupština grada je tokom prethodnih nekoliko godina otkupljivala od mnogobrojnih autora, a Jovanović je, uručujući knjige, istakao da mu je želja da što više ljudi ima priliku da ih pročita.

- U pitanju je oko 450 knjiga raznih žanrova, a cilj je da obogatimo fond biblioteke, ali i da ove knjige što pre nađu put do čitalaca - izjavio je Jovanović.
Direktor Gradske biblioteke mr Miloš Pankov istakao je da ova ustanova raspolaže sa fondom od oko 450.000 knjiga, dok su standardi za nabavku novih knjiga oko 20.000 naslova godišnje.

- Zahvaljujući sredstvima koje nam je obezbedio grad i donacijama poput ove, uspevamo da ispunimo plan nabavke - kazao je Pankov.

(BILSV, 29.12.2011.)



Događaji | Petak, 21. 02. 2020. | Komentara: 0

Žene u politici su realnost

Pokrajinska poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine mr Maja Sedlarević izjavila je danas da su žene u politici realnost, koliko god one nekome smetale. Dodala je i da nema kvota žena bi bilo drastično manje u parlamentima širom Srbije. Ona je to rekla  tokom rasprave o izmenama Odluke o izboru poslanika Skupštine AP Vojvodine. 
Događaji | Nedelja, 16. 02. 2020. | Komentara: 0

Bojkot je loš jer će povećati broj poslanika SNS

Pitanje Vojvodine je pitanje koje mora da se drži otvorenim. Vojvodina je jedina šansa ove zemlje da pokaže kako treba da se živi u zemlji u kojoj je nedopustivo da se crkvi vrati pola Nacionalnog parka Fruška gora, a oni prvo što urade uzmu motorke i poseku, izjavio je predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak. 
Događaji | Subota, 08. 02. 2020. | Komentara: 0

LSV za pet izbornih jedinica u Srbiji

Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Nada Lazić istakla je da bi izborni zakoni, čije su izmene trenutno pred poslanicima, trebali da obuhvate i promenu broja izbornih jedinica. Ona je tokom načelne rasprave o izmenama Zakona o izboru narodnih poslanika i Zakona o lokalnim izborima navela da je Srbija jedna izborna jedinica i da u tome leži problem celog izbornog sistema.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook