Komemorativna sednica u Budimpešti

 
 
Izbori u LSV
Događaji | Četvrtak, 19. 01. 2012. | Komentara: 0

Komemorativna sednica u Budimpešti

NOVI SAD - Predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović prisustvovaće u petak, 20. januara, Komemorativnoj sednici povodom 70. godišnjice Novosadske racije, koja se održava u Budimpešti u Komemoracionom centru "Holokaust".

Aleksandar Jovanovic

U okviru Komemorativne sednice, održaće se niz predavanja profesora i istoričara o okupaciji Vojvodine tokom Drugog svetskog rata kao i o samoj Raciji iz 1942. godine. Pored predavanja, tokom Komemorativne sednice planirano je i otvaranju pomen izložbe "Novosadska racija" ali i otkrivanje pomen-table "Žrtve Novosadske racije", a predsednik gradskog parlamenta prisustvovaće i ovim događajima.

Komemorativnu sednicu otvoriće poslovni direktor Komemoracionog centra "Holokaust" profesor dr Zita Sabolč, dok će predavanja držati zamenik glavnog direktora Vojnog instituta i Vojnog muzeja dr Herman Robert (na temu etničkog rata u Vojvodini: srpski-mađarski odnosi 1948-1949. godine), vojni istoričar Vojnog instituta Babuč Zoltan (na temu prisajedinjenje Vojvodine 1941. godine), profesor Naučnog instituta u Segedinu dr A. Šajti Enike (na temu opkoljena Vojvodina i Racija 1942. godine), istoričar i muzeolog iz Sente Atila Pejin (na temu sudbine Jevreja u Bačkoj 1919-1944), istoričar i profesor dr Sakalj Šandor (na temu mađarske kraljevske žandarmerije u dešavanjima u Vojvodini) i istoričar dr Marko Đerđ (na temom novih podataka za postupak izvršioca zločina). Pored predsednika Skupštine grada Aleksandra Jovanovića, Komemorativnoj sednici prisustvovaće i delegacije Istorijskog arhiva grada Novog Sada i Muzeja Vojvodine.

(BILSV, 19.01.2012.)Događaji | Petak, 15. 11. 2019. | Komentara: 0

Papuga na rusinskom u Skupštini o manjinskim udžbenicima i ABC food-u

Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Olena Papuga upitala je ministra prosvete Mladena Šarčevića zašto još uvek nije reagovao na činjenicu da učenici, pripadnici nacionalnih manjina, nemaju sve udžbenike, već je za to okrivio nacionalne savete nacionalnih manjina. Ona je zatražila i informaciju od ministra poljoprivrede Branislava Nedimovića šta planira da uradi sa hladnjačom „ABC food“.
Događaji | Četvrtak, 07. 11. 2019. | Komentara: 0

Troškovi garancijskog fonda veći od plasiranih sredstava

Poslanička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini AP Vojvodine nije podržala Izveštaj o poslovanju Garancijskog fonda APV u 2018. godini, a šef poslaničke grupe LSV Branislav Bogaroški je naveo da je razloga za to nekoliko. 
Događaji | Sreda, 06. 11. 2019. | Komentara: 0

Ambiciozna planiranja, realizacija vrlo slaba

Pokrajinski poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Jovanović istakao je danas da je naspram ambiciozno planiranih pozicija u budžetu, realizacija vrlo slaba. On je upitao da li je moguće da sve što je planirano bude i realizovano do kraja godine, a kao najveće primere nezavršenih realizacija je naveo zgradu RTV-a i Žeželjev most.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook