Limanska pijaca dobila sistem za rashlađivanje

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Petak, 27. 04. 2012. | Komentara: 0

Limanska pijaca dobila sistem za rashlađivanje

NOVI SAD - Na Limanskoj pijaci danas je pušten u rad sistem za rashlađivanje, pomoću kojeg će se ovaj prostor hladiti tokom letnjih dana. Sistem za rashlađivanje radi pomoću vodene pare i ventilatora, a u rad ga je pustio predsednik Skupštine grada Novog Sada Aleksandar Jovanović, poručivši da grad mora da pruži dobre i kvalitetne komunalne usluge.

Aleksandar Jovanovic

- Limanska pijaca jedna je od najprometnijih pijaca u gradu, kroz koju svakodnevno prođe nekoliko hiljada ljudi. Naša je obaveza da učinimo sve kako bi im pružili dobre i kvalitetne komunalne usluge, a siguran sam da će sistem za rashlađivanje to omogućiti - izjavio je Jovanović. On je dodao da se zamerka na rad Limanske pijace odnosila na visoke temperature unutar prostora.

- Rashladnim sistemom temperatura može da se snizi između pet i sedam stepeni, što će odgovarati svima koji ovde dolaze, a to su kako kupci, tako i ljudi koji prodaju robu. Sistemom za rashlađivanje svi oni imaće bolje uslove za boravak na pijaci - kazao je Jovanović. Direktor JKP "Tržnica" Dušan Bajić rekao je da je ovakav sistem jedinstven u Srbiji.

- Izvođač radova garantuje da će temperatura na pijaci biti niža i do sedam stepeni, a verujem da će subjektivan osećaj biti i bolji - rekao je Bajić. On je objasnio da bi isti sistem trebalo da se uvede i na Futoškoj pijaci, precizirajući da bi se to moglo desiti već tokom leta.

- Rashladni sistem ne traži krovnu konstrukciju, već se može razvlačiti i po tezgama. Sistem koristi vodu iz sopstvenog bunara, tako da nemamo troškove vode, a ne oduzimamo ni vodu za pijacu - dodao je Bajić. Sistem za rashlađivanje Limanske pijace radi pomoću vodene pare i ventilatora, a investicija iznosi 2,5 miliona dinara.

(BILSV, 27.04.2012.)



Događaji | Petak, 08. 03. 2024. | Komentara: 0

Srećan 8. mart, Međunarodni dan žena

Svuda i na svakom mestu moramo insistirati na ravnopravnosti, poštovanju i jednakoj zastupljenosti žena u javnom i političkom životu. 
Događaji | Utorak, 11. 07. 2023. | Komentara: 0

Delegacija LSV-Vojvođani na komemoraciji žrtvama genocida u Srebrenici

Delegacija Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani boravila je danas u Bosni i Hercegovini i prisustvovala komemoraciji povodom godišnjice genocida u Srebrenici.
Događaji | Sreda, 19. 04. 2023. | Komentara: 0

Plan razvoja Vojvodine do 2030. je spisak lepih želja kabineta Igora Mirovića

Poslanici Vojvođanskog fronta – Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija nisu podržali predloženi Plan razvoja Autonomne Pokrajine Vojvodine 2023-2030, saopštio je šef ove poslaničke grupe Saša Šućurović. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook