LSV na demonstracijama povodom Nacionalnog dana Katalonije

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Utorak, 11. 09. 2018. | Komentara: 0

LSV na demonstracijama povodom Nacionalnog dana Katalonije

NOVI SAD - Delegacija Lige socijaldemokrata Vojvodine koju predvodi generalni sekretar LSV Bojan Kostreš, nalazi se u Barseloni i danas je prisustvovala demonstracijama organizovanim povodom Nacionalnog dana Katalonije.

LSV

U glavni grad Katalonije delegacija LSV je otputovala na poziv partije republikanske levice ERC, a sa njima su i funkcioneri grupacije Evropske slobodne alijanse (EFA – European Free Alliance) u Evropskom parlamentu.

Kako prenosi portal autonomija.info, danas su na ulicama pored brojnih katalonskih zastava, uočene i zastave Vojvodine i LSV.

Demonstracije povodom Nacionalnog dana Katalonije, Diade, organizovane su u znak podrške političkim zatvorenicima i za priznavanje referenduma o nezavisnosti Katalonije od Španije, a organizatori su saopštili da večeras očekuju million ljudi na ulicama.

(BILSV, 11.09.2018)



Događaji | Subota, 05. 11. 2011. | Komentara: 0

Slede velike investicije u Gradsku biblioteku i Riblju pijacu

NOVI SAD – Gradska biblioteka i Društvo arhitekata Novog Sada raspisali su konkurs za dogradnju zdanja Gradske biblioteke u Dunavskoj ulici. Direktor Gradske biblioteke Miloš Pankov kaže za Dnevnik da će proširenjem ustanova dobiti između 800 i hiljadu dodatnih metara kvadratnih.
Događaji | Četvrtak, 03. 11. 2011. | Komentara: 0

Novi Sad traži više policajaca

NOVI SAD - Savet za javni red i mir i bezbednost Skupštine grada doneo je danas odluku da se Policijskoj upravi u Novom Sadu uputi preporuka za povećanjem broja policajaca u uniformi u onim delovima grada gde je stopa kriminala najviša.
Događaji | Utorak, 01. 11. 2011. | Komentara: 0

Ustav je smetnja evropskom putu

NOVI SAD - Ustav Srbije je antievropski akt koji izaziva brojne probleme u državi i društvu i akt koji je Srbiju zacementirao kao centralizovanu državu, a nije ga lako promeniti zbog komplikovane procedure, istaknuto je između ostalog danas na okruglom stolu u Skupštini AP Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook