LSV na godišnjoj skupštini EFA u Bavarskoj

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Utorak, 17. 04. 2018. | Komentara: 0

LSV na godišnjoj skupštini EFA u Bavarskoj

NOVI SAD – Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš i potpredsednik stranke Đorđe Stojšić su prošlog vikenda boravili u Bavarskoj na godišnjoj skupštini European Free Alliancea, evropskoj organizaciji stranaka koje se zalažu za afirmaciju politike regionalizma i decentralizacije.   

LSV

Tema sastanka, koji je održan u mestu Landshut, bili su izbori za evropski parlament koji su na rasporedu iduće godine.

Predstavnici LSV tom prilikom razgovarali su o saradnji i sa predstavnicima sledećih stranaka: Bayernpartei, Lausatia Alliance  (LA), Omo Ilinden Pirin (OMO), Yorkshire Party (YP) i Liste za Rijeku.

Sa predsednikom Liste za Rijeku Dankom Švorinićem razgovarano je o situaciji u regiji i nastavku saradnje ove dve prijateljske stranke.

Generalna skupština EFA okupila je 43 političke partije širom Evrope, kojima je domaćin bila partija Baiernpartei.

(BILSV, 17.04.2018)




Događaji | Četvrtak, 04. 06. 2020. | Komentara: 0

Dobra vest u centru Novog Sada!

Predstavnici Ujedinjene demokratske Srbije (UDS), političkog saveza koji okuplja Srbiju 21, Vojvođanski front (Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija i Zajedno za Vojvodinu, Demokratska partija Hrvata Vojvodine, Crnogorska partija, Demokratski blok), Stranku moderne Srbije i Građanski demokratski forum, razgovarali su danas posle podne s građanima i građankama Novog Sada na uglu Zmaj Jovine i Ulice Modene.
Događaji | Četvrtak, 07. 05. 2020. | Komentara: 0

Rebalans budžeta APV za 2020. je nastavak kršenja Ustava

Pokrajinski poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine Saša Šućurović izjavio je danas da je umanjenje budžeta AP Vojvodine današnjim rebalansom samo kontinuitet u kršenju aktuelnog Ustava Republike Srbije. 
Događaji | Četvrtak, 07. 05. 2020. | Komentara: 0

Bogaroški: LSV ne podržava rebalans budžeta APV

Šef poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini AP Vojvodine Branislav Bogaroški izjavio je danas da poslanici LSV neće podržati predloženi rebalans budžeta i prateće programe.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook