LSV pozdravlja presudu Višeg suda u Podgorici

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Petak, 10. 05. 2019. | Komentara: 0

LSV pozdravlja presudu Višeg suda u Podgorici

Novi Sad, 10. maj 2019 - Liga socijaldemokrata Vojvodine pozdravlja istorijsku presudu Višeg suda u Podgorici za pokušaj terorizma na dan izbora 16. oktobra 2016. godine. Pune dve decenije državno nelojalni i destruktivni delovi opozicije u Crnoj Gori izazivaju nasilje u pokušaju da silom preuzmu vlast i usmere državu u suprotnom smeru od evropskog i demokratskog razvoja.

LSV

Prvi put su usledile kazne za korišćenje nasilja u politici. Važan deo presude je i činjenica da su njome obihvaćeni agenti ruske obaveštajne službe – GRU, koji su aktivno radili na rušenju ustavnog poretka u Crnoj Gori. Zbog svega toga, jučerašnjom presudom institucije pravne države pokazale su se kao dovoljno snažne i samostalne da odbrane Crnu Goru i odgovore na najveće izazove koji su pretnja čitavom demokratskom svetu.

LSV sa posebnim gnušanjem osuđuje reakcije ultranacionalističkih partija i pojedinaca u Srbiji, koji, prateći tuđe interese i nesvesni činjenice da je Crna Gora suverena država, još jednom pokušavaju da zavade dve bliske i susedne zemlje. LSV poručuje Vuku Jeremiću i ostalima, prekinite sramotni govor mržnje i ne svađajte Srbiju i Crnu Goru zarad svojih sebičnih materijalnih interesa! I prestanite da poistovećujete čitav srpski narod u suverenoj državi Crnoj Gori sa šačicom ruskih agenata i neuspešnih političara koji samo u nasilju vide svoju šansu za dolazak na vlast.

Predsednik
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Nenad Čanak




Događaji | Petak, 08. 03. 2024. | Komentara: 0

Srećan 8. mart, Međunarodni dan žena

Svuda i na svakom mestu moramo insistirati na ravnopravnosti, poštovanju i jednakoj zastupljenosti žena u javnom i političkom životu. 
Događaji | Utorak, 11. 07. 2023. | Komentara: 0

Delegacija LSV-Vojvođani na komemoraciji žrtvama genocida u Srebrenici

Delegacija Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani boravila je danas u Bosni i Hercegovini i prisustvovala komemoraciji povodom godišnjice genocida u Srebrenici.
Događaji | Sreda, 19. 04. 2023. | Komentara: 0

Plan razvoja Vojvodine do 2030. je spisak lepih želja kabineta Igora Mirovića

Poslanici Vojvođanskog fronta – Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija nisu podržali predloženi Plan razvoja Autonomne Pokrajine Vojvodine 2023-2030, saopštio je šef ove poslaničke grupe Saša Šućurović. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook