LSV pozdravlja presudu Višeg suda u Podgorici

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Petak, 10. 05. 2019. | Komentara: 0

LSV pozdravlja presudu Višeg suda u Podgorici

Novi Sad, 10. maj 2019 - Liga socijaldemokrata Vojvodine pozdravlja istorijsku presudu Višeg suda u Podgorici za pokušaj terorizma na dan izbora 16. oktobra 2016. godine. Pune dve decenije državno nelojalni i destruktivni delovi opozicije u Crnoj Gori izazivaju nasilje u pokušaju da silom preuzmu vlast i usmere državu u suprotnom smeru od evropskog i demokratskog razvoja.

LSV

Prvi put su usledile kazne za korišćenje nasilja u politici. Važan deo presude je i činjenica da su njome obihvaćeni agenti ruske obaveštajne službe – GRU, koji su aktivno radili na rušenju ustavnog poretka u Crnoj Gori. Zbog svega toga, jučerašnjom presudom institucije pravne države pokazale su se kao dovoljno snažne i samostalne da odbrane Crnu Goru i odgovore na najveće izazove koji su pretnja čitavom demokratskom svetu.

LSV sa posebnim gnušanjem osuđuje reakcije ultranacionalističkih partija i pojedinaca u Srbiji, koji, prateći tuđe interese i nesvesni činjenice da je Crna Gora suverena država, još jednom pokušavaju da zavade dve bliske i susedne zemlje. LSV poručuje Vuku Jeremiću i ostalima, prekinite sramotni govor mržnje i ne svađajte Srbiju i Crnu Goru zarad svojih sebičnih materijalnih interesa! I prestanite da poistovećujete čitav srpski narod u suverenoj državi Crnoj Gori sa šačicom ruskih agenata i neuspešnih političara koji samo u nasilju vide svoju šansu za dolazak na vlast.

Predsednik
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Nenad Čanak




Događaji | Petak, 02. 03. 2012. | Komentara: 1

Jovanović prekrečio još jedan grafit mržnje

NOVI SAD – Predsednik Skupštine grada Novog Sada Aleksandar Jovanović prekrečio je danas grafit mržnje na zidu kuće u Neimarovoj ulici u novosadskom naselju Telep. On je tokom današnje akcije poručio da je bilo koji oblik mržnje i netrpeljivosti prema drugom i drugačijem neprihvatljiv.
Događaji | Utorak, 21. 02. 2012. | Komentara: 0

Zaštititi jezičku raznolikost

NOVI SAD - Povodom Međunarodnog dana maternjeg jezika, koji se obeležava danas predsednik Skupštine grada Zrenjanina Aleksandar Marton podsetio je na značaj zaštite jezičkih raznolikosti i kulture, kao i na zaštitu nematerijalnog nasleđa.
Događaji | Petak, 10. 02. 2012. | Komentara: 0

Jovanović primio nekadašnjeg zatočenika Aušvica

NOVI SAD - Predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović primio je danas Silvestra Kovača nekadašnjeg zarobljenika zloglasnog logora Aušvic i sa njim razgovarao o teškim trenucima koje je ovaj sugrađanin proveo u zarobljeništvu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook