LSV pozdravlja presudu Višeg suda u Podgorici

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Petak, 10. 05. 2019. | Komentara: 0

LSV pozdravlja presudu Višeg suda u Podgorici

Novi Sad, 10. maj 2019 - Liga socijaldemokrata Vojvodine pozdravlja istorijsku presudu Višeg suda u Podgorici za pokušaj terorizma na dan izbora 16. oktobra 2016. godine. Pune dve decenije državno nelojalni i destruktivni delovi opozicije u Crnoj Gori izazivaju nasilje u pokušaju da silom preuzmu vlast i usmere državu u suprotnom smeru od evropskog i demokratskog razvoja.

LSV

Prvi put su usledile kazne za korišćenje nasilja u politici. Važan deo presude je i činjenica da su njome obihvaćeni agenti ruske obaveštajne službe – GRU, koji su aktivno radili na rušenju ustavnog poretka u Crnoj Gori. Zbog svega toga, jučerašnjom presudom institucije pravne države pokazale su se kao dovoljno snažne i samostalne da odbrane Crnu Goru i odgovore na najveće izazove koji su pretnja čitavom demokratskom svetu.

LSV sa posebnim gnušanjem osuđuje reakcije ultranacionalističkih partija i pojedinaca u Srbiji, koji, prateći tuđe interese i nesvesni činjenice da je Crna Gora suverena država, još jednom pokušavaju da zavade dve bliske i susedne zemlje. LSV poručuje Vuku Jeremiću i ostalima, prekinite sramotni govor mržnje i ne svađajte Srbiju i Crnu Goru zarad svojih sebičnih materijalnih interesa! I prestanite da poistovećujete čitav srpski narod u suverenoj državi Crnoj Gori sa šačicom ruskih agenata i neuspešnih političara koji samo u nasilju vide svoju šansu za dolazak na vlast.

Predsednik
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Nenad Čanak




Događaji | Sreda, 06. 05. 2020. | Komentara: 0

Čanak: Mantija i navijački dres nisu pancir koji brani od zakona

Narodni poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je danas da je vanredno stanje, uprkos početnim nesnalaženjima Vlade u određivanju mera, uspelo da sačuva mnoge ljudske živote i da ne dozvoli da kapaciteti zdravstvenih institucija budu preopterećeni, da zdravstveni sistem pukne i da samim tim dođemo u poziciju da ljudi umiru bez ikakve mogućnosti da im se pomogne.
Događaji | Nedelja, 15. 03. 2020. | Komentara: 0

RIK proglasio izbornu listu Ujedinjene demokratske Srbije

Republička izborna komisija (RIK) proglasila je sinoć izbornu listu Ujedinjene demokratske Srbije za izbore za narodne poslanike Narodne skupštine, raspisane za 26. april.

Događaji | Nedelja, 01. 03. 2020. | Komentara: 0

Papuga: Malo više poštovanja za ratne veterane i zakon koji im to garantuje

Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Olena Papuga rekla je da će poslanici LSV glasati protiv predloženog Zakona o pravima boraca i vojnih invalida. Kako je rekla, iako se poslanici Lige ne slažu sa svim zahtevima boraca i vojnih invalida, država mora da vodi računa o ljudima koji su se žrtvovali za nju i ne sme njihove porodice ostaviti na ulici kao nevidljive građane ove zemlje.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook