LSV pre devet godina zaustavila godišnju registraciju traktora - današnji potez nije ustupak nego dužnost

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Petak, 29. 03. 2019. | Komentara: 0

LSV pre devet godina zaustavila godišnju registraciju traktora - današnji potez nije ustupak nego dužnost

BEOGRAD – Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Olena Papuga izjavila je danas da će poslanici LSV podržati izmene i dopune Zakona o bezbednosti saobraćaja koje predviđaju produžavanje važenja registracije traktora i poljoprivrendih mašina. Kako je rekla, poslanici Lige će podržati to jer su i sami 2011. godine pokrenuli akciju kojom su tražili zabranu godišnjie registracije traktora.

LSV

- LSV je još 2011. godine pokrenula akciju „Stop godišnjoj registraciji traktora“. Akcija je trajala od  aprila 2011. do 8.12.2011. godine. Tada smo u više od 200 mesta, ne samo u Vojvodini nego i širom Srbije, prikupili 30 hiljada potpisa koje smo predali tadašnjem ministru saobraćaja. Ta akcija je uspela, zakon je izmenjen i od decembra 2011. godine zaustavljena godišnja registracija traktora – podsetila je Papuga.

- Mi smo pre devet godina pokazali da je poljoprivrednicima potrebna pomoć, i da registracija traktora i poljoprivrednih mašina na godišnjem nivou otežava njihov život. Pokazali smo da traktori nisu luksuz poljoprivrednicima, nego je to njihova radna mašina kojom zarađuju ne samo egzistenciju sebi, nego se pokazalo da poljoprivreda jedina stvara suficit, odnosno puni budžet Republike Srbije – zaključila je ona.

Liga socijaldemokrata Vojvodine predlaže državi da se fokusira na to kako da pobošlja uslove rada poljoprivrednicima, a ne da smišlja načine kako će im ionako otežan rad i egzistenciju ugroziti dodatnim dažbinama. Lako će poljoprivrednici registrovati svoje traktore i ostale mašine na godišnjem nivou kada se obezbede takvi uslovi poljoprivredne proizvodnje i tržišta da se njihova egzistencija ne svodi na puko preživljavanje.

Zato LSV smatra da je neprihvatanje odluke o godišnjoj registraciji poljoprivredne mehanizacije bila dužnost države, a ne ustupak poljoprivrednicima.



Događaji | Petak, 08. 03. 2024. | Komentara: 0

Srećan 8. mart, Međunarodni dan žena

Svuda i na svakom mestu moramo insistirati na ravnopravnosti, poštovanju i jednakoj zastupljenosti žena u javnom i političkom životu. 
Događaji | Utorak, 11. 07. 2023. | Komentara: 0

Delegacija LSV-Vojvođani na komemoraciji žrtvama genocida u Srebrenici

Delegacija Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani boravila je danas u Bosni i Hercegovini i prisustvovala komemoraciji povodom godišnjice genocida u Srebrenici.
Događaji | Sreda, 19. 04. 2023. | Komentara: 0

Plan razvoja Vojvodine do 2030. je spisak lepih želja kabineta Igora Mirovića

Poslanici Vojvođanskog fronta – Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija nisu podržali predloženi Plan razvoja Autonomne Pokrajine Vojvodine 2023-2030, saopštio je šef ove poslaničke grupe Saša Šućurović. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook