Marinika Tepić na čelu Odbora za evrointegracije

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Petak, 01. 07. 2016. | Komentara: 0

Marinika Tepić na čelu Odbora za evrointegracije

BEOGRAD - Poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Marinika Tepić izabrana je danas za predsednicu Odbora za evropske integracije Skupštine Srbije. Za njenu zamenicu izabrana je Elvira Kovač iz Saveza vojvođanskih Mađara.

LSV

Tepić je nakon izbora i preuzimanja predsedavanja tim skupštinskim telom zahvalila na podršci koju je dobila i poručila da veruje da će dve žene na čelu odbora, među njima i ona kao predsednica koja dolazi iz opozicione stranke, biti dodatni kvalitet, javio je Tanjug.

- Sigurna sam da će radna agenda biti zahtevna, naročito u okolnostima u kojima se Srbija zatekla i u okolnostima novog parlamentarnog sastava gde posle dužeg vremena imamo evroskeptike. To je povod za dodatni rad i argumente i za mene je to pravi izazov da utemeljimo namere i ciljeve - rekla je Tepić.

U izjavi za Prvu televiziju ona je istakla da mi i dalje nastavljamo putem kojim smo započeli, odnosno nastavljamo put evropskih integracija punom parom. Prema njenim rečima, spremni su svi akcioni planovi, a svi su i pozitivno ocenjeni

Ona je za N1 izjavila da, bez obzira na tihe rampe koje u hodu ka Evropskoj uniji mogu da se dogode, sa tog puta Srbiju ništa ne može da odvrati.

- I kao predsednica Odbora i kao narodna poslanica ja ću se maksimalno založiti za to da ne bude nikakvih „isklizavanja“ iz tog nekog korita kojim smo, ipak, utemeljeno počeli da idemo – istakla je Marinika Tepić.

Povodom izjave ministra spoljnih poslova Ivice Dačića da je odluka EU da ne otvori pregovaračka poglavlja sa Srbijom neprihvatljiva i da će predložiti mandataru da održi hitne konsultacije o daljim potezima, Tepić kaže da se poruke koje se šalju ne zaboravljaju.

- Poruke koje se šalju se ne zaboravljaju tako da moramo voditi računa da ne budemo ostrašćeni, već da ispoštujemo onu misiju poverenja koja nam je data na tom putu, a za to su nam i birači dali poverenje – zaključila je.

Odbor za evropske integracije je prvi parlamentarni odbor koji je u ovom sazivu izabrao za predsednika poslanika iz redova opozicije. 
 
 (BILSV, 01.07.2016)



Događaji | Petak, 08. 03. 2024. | Komentara: 0

Srećan 8. mart, Međunarodni dan žena

Svuda i na svakom mestu moramo insistirati na ravnopravnosti, poštovanju i jednakoj zastupljenosti žena u javnom i političkom životu. 
Događaji | Utorak, 11. 07. 2023. | Komentara: 0

Delegacija LSV-Vojvođani na komemoraciji žrtvama genocida u Srebrenici

Delegacija Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani boravila je danas u Bosni i Hercegovini i prisustvovala komemoraciji povodom godišnjice genocida u Srebrenici.
Događaji | Sreda, 19. 04. 2023. | Komentara: 0

Plan razvoja Vojvodine do 2030. je spisak lepih želja kabineta Igora Mirovića

Poslanici Vojvođanskog fronta – Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija nisu podržali predloženi Plan razvoja Autonomne Pokrajine Vojvodine 2023-2030, saopštio je šef ove poslaničke grupe Saša Šućurović. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook