Med za Dečije selo

 
 
Izbori u LSV
Događaji | Utorak, 08. 11. 2011. | Komentara: 0

Med za Dečije selo

NOVI SAD - Predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović, zajedno sa predstavnicima Društva pčelara "Jovan Živanović", predao je danas 150 kilograma meda SOS Dečijem selu. Med su obezbedili članovi Društva pčelara, koji su učestvovali na Festivalu meda, održanom od 16. do 18. septembra u Novom Sadu, a kojem je Skupština grada pokrovitelj.

Aleksandar Jovanović

Pored SOS Dečijeg sela, po 150 kilograma meda dobili su još Predškolska ustanova "Radosno detinjstvo", Škola za osnovno i srednje obrazovanje "Milan Petrović", Dom za decu ometenu u razvoju u Veterniku i Dečija bolnica.

Predsednik Skupštine grada zahvalio se pčelarima na humanom potezu, podsetivši da Društvo pčelara svake godine poklanja med ovim ustanovama.

- Nakon Festivala u septembru, med se poklanja ustanovama kojim je najpotrebniji, a ove godine smo došli u SOS Dečije selo. Ono što je važno jeste da se u vreme krize i oskudice članovi Društva "Jovan Živanović" ponovo pronašli načina da izdvoje med i poklone ga, pokazujući humanost i ljudskost da se med preda onima kojima je potreban i koji su budućnost našeg grada, našeg društva i naše države. Ja im se na toj ljudskosti iskreno zahvaljujem - kazao je Jovanović.

Direktorica SOS Dečijeg sela Mirjana Vasić-Stupar zahvalila se na poklonu, dodavši da je med važan prehrambeni ali i lekovit proizvod, koji će svakako koristiti štićenicima i štićenicama Dečijeg sela. Predsednik Društva pčelara "Jovan Živanović" Đorđe Sovilj precizirao je da Društvo tradicionalno svake godine poklanja med, dodavši da će se ova praksa nastaviti i u buduće.

(BILSV, 08.11.2011.)Događaji | Četvrtak, 21. 03. 2019. | Komentara: 0

Papuga: Pusta sela slika propadanja Vojvodine, a zakon o njenom finansiranju i dalje svi odbijaju

Autonomna pokrajina je od 2008. godine bez rešenog finansiranja, a jubilarnu desetu od kada je istekao rok iz Ustavnog zakona za sprovođenje Ustava Republike Srbije, po kojem je Zakon o finansiranju nadležnosti APV trebalo da bude usvojen do 31. decembra 2008. godine, podsetila je poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Olena Papuga na današnjoj objedinjenoj raspravi u Narodnoj skupštini Republike Srbije.
Događaji | Četvrtak, 21. 03. 2019. | Komentara: 0

Ne tražimo da nam se nešto daje, nego da se manje uzima

Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Nada Lazić ukazala je na višegodišnje propadanje AP Vojvodine zbog nepostojanja zakona kojim će biti definisano finansiranje njenih nadležnosti.
Događaji | Utorak, 19. 03. 2019. | Komentara: 0

Čanak: Vlada odbila predlog Zakona o finansiranju Vojvodine

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak izjavio je da je Vlada Srbije odbila predloge Rezolucije o Vojvodini i Zakona o finansiranju Vojvodine, koje je ta stranka podnela, a koji će se naći na dnevnom redu sutrašnjeg zasedanja Skupštine Srbije, prenela je televizija N1.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook