Med za Dečije selo

 
 
Izbori u LSV
Događaji | Utorak, 08. 11. 2011. | Komentara: 0

Med za Dečije selo

NOVI SAD - Predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović, zajedno sa predstavnicima Društva pčelara "Jovan Živanović", predao je danas 150 kilograma meda SOS Dečijem selu. Med su obezbedili članovi Društva pčelara, koji su učestvovali na Festivalu meda, održanom od 16. do 18. septembra u Novom Sadu, a kojem je Skupština grada pokrovitelj.

Aleksandar Jovanović

Pored SOS Dečijeg sela, po 150 kilograma meda dobili su još Predškolska ustanova "Radosno detinjstvo", Škola za osnovno i srednje obrazovanje "Milan Petrović", Dom za decu ometenu u razvoju u Veterniku i Dečija bolnica.

Predsednik Skupštine grada zahvalio se pčelarima na humanom potezu, podsetivši da Društvo pčelara svake godine poklanja med ovim ustanovama.

- Nakon Festivala u septembru, med se poklanja ustanovama kojim je najpotrebniji, a ove godine smo došli u SOS Dečije selo. Ono što je važno jeste da se u vreme krize i oskudice članovi Društva "Jovan Živanović" ponovo pronašli načina da izdvoje med i poklone ga, pokazujući humanost i ljudskost da se med preda onima kojima je potreban i koji su budućnost našeg grada, našeg društva i naše države. Ja im se na toj ljudskosti iskreno zahvaljujem - kazao je Jovanović.

Direktorica SOS Dečijeg sela Mirjana Vasić-Stupar zahvalila se na poklonu, dodavši da je med važan prehrambeni ali i lekovit proizvod, koji će svakako koristiti štićenicima i štićenicama Dečijeg sela. Predsednik Društva pčelara "Jovan Živanović" Đorđe Sovilj precizirao je da Društvo tradicionalno svake godine poklanja med, dodavši da će se ova praksa nastaviti i u buduće.

(BILSV, 08.11.2011.)Događaji | Petak, 21. 02. 2020. | Komentara: 0

LSV protiv rebalansa i novog zaduživanja Vojvodine

Poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini AP Vojvodine Saša Šućurović izjavio je danas da poslanici LSV neće glasati ni za rebalans budžeta APV za 2020. godinu, niti za novo zaduživanje Pokrajine.
Događaji | Petak, 21. 02. 2020. | Komentara: 0

Žene u politici su realnost

Pokrajinska poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine mr Maja Sedlarević izjavila je danas da su žene u politici realnost, koliko god one nekome smetale. Dodala je i da nema kvota žena bi bilo drastično manje u parlamentima širom Srbije. Ona je to rekla  tokom rasprave o izmenama Odluke o izboru poslanika Skupštine AP Vojvodine. 
Događaji | Nedelja, 16. 02. 2020. | Komentara: 0

Bojkot je loš jer će povećati broj poslanika SNS

Pitanje Vojvodine je pitanje koje mora da se drži otvorenim. Vojvodina je jedina šansa ove zemlje da pokaže kako treba da se živi u zemlji u kojoj je nedopustivo da se crkvi vrati pola Nacionalnog parka Fruška gora, a oni prvo što urade uzmu motorke i poseku, izjavio je predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak. ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook