Najveće investicije Vodovoda ikad

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Sreda, 19. 10. 2011. | Komentara: 0

Najveće investicije Vodovoda ikad

NOVI SAD - Ove godine "Vodovod i kanalizacija" beleži najveće investicije do sada i one prelaze 1,3 milijardi dinara. Od ove sume, iz budžeta grada izdvojeno je 472 miliona dinara, a sva sredstva ulažu se u proširenje, rekonstrukciju i unapređenje vodovodne i kanalizacione mreže - istakao je predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović,

Jovanović

prilikom današnjeg obilaska završnih radova na zameni dotrajalih vodovodnih i kanalizacionih cevi u Pašićevoj ulici.

On je podsetio da je infrastruktura u pojedinim delovima grada, kao što je Pašićeva ulica, dotrajala, ali da bez obzira na ekonomsku krizu "grad mora da nastavi sa ulaganjima i razvojem".

- Zamenom cevi i asfaltiranjem, Pašićeva ulica će dobiti potpuno nov izgled. Ovo nije jedina ulica koja se radi u gradu i ja molim sugrađane i sugrađanke za razumevanje za radove koji su u toku - kazao je Jovanović.
Direktor "Vodovoda i Kanalizacije" Branko Bjelajac precizirao je da je ovo najveći investicioni ciklus novosadskog preduzeća ikad. On je rekao da je "Vodovod i kanalizacija" iz sopstvenih sredstava obezbedio oko 900 miliona dinara za ovogodišnje radove, a da je ta suma obezbeđena kroz korekciju cena u protekle dve godine.

- Kroz izgradnju i rekonstrukciju vodovodne i kanalizacione mreže, taj novac se vraća gradu - ocenio je Bjelajac.

Tokom obilaska završnih radova u Pašićevoj ulici rečeno je da je za rekonstrukciju vodovodne i kanalizacione mreže izdvojeno oko 30 miliona dinara. Radovi obuhvataju rekonstrukciju 380 metara vodovodne i 180 metara kanalizacione mreže, kao i kućne kanalizacione priključke. Istovremeno, najavljeni su radovi na vodovodnoj i kanalizacionoj mreži, koji će započeti u naredne dve nedelje i to u ulicama dr Ilije Đuričića, Trandžamentskoj, Tunisava Paunovića, Dragutina Šenka, Ljermontovoj, Ognjena Price, delu Banijske ulice i delu Đurđa Brankovića, kao i u Bogdana Garabantina. Najavljen je i početak rekonstrukcije kanalizacione mreže na Limanu I.

(BILSV, 19.10.2011.)



Događaji | Subota, 29. 02. 2020. | Komentara: 0

Čanak: Borićemo se za pravu državu

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je da su Vojvođanski front oformili dugogodišnji prijatelji zbog toga što je jasno da neke male razlike više ne vredi spominjati i da je suviše krupnih stvari protiv koji se moramo zajednički boriti. 
Događaji | Utorak, 25. 02. 2020. | Komentara: 0

Da bismo živeli za nešto moramo se držati zajedno. Vojvođanski front nudi život

Predsednik Lige socijaldemorkata Vojvodine Nenad Čanak poručio je da građani i građanke Vojvodine nemaju pravo da dignu ruke od Vojvodine, jer je ona njihova jedina zemlja. On je na tribini Vojvođanskog fronta u Lovćencu istakao da je to i rusinska zemlja, i hrvatska zemlja, i crnogorska, i srpska, i mađarska, i slovačka, i svih koji na njoj živi. 
Događaji | Petak, 21. 02. 2020. | Komentara: 0

LSV protiv rebalansa i novog zaduživanja Vojvodine

Poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini AP Vojvodine Saša Šućurović izjavio je danas da poslanici LSV neće glasati ni za rebalans budžeta APV za 2020. godinu, niti za novo zaduživanje Pokrajine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook