Najveće investicije Vodovoda ikad

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Sreda, 19. 10. 2011. | Komentara: 0

Najveće investicije Vodovoda ikad

NOVI SAD - Ove godine "Vodovod i kanalizacija" beleži najveće investicije do sada i one prelaze 1,3 milijardi dinara. Od ove sume, iz budžeta grada izdvojeno je 472 miliona dinara, a sva sredstva ulažu se u proširenje, rekonstrukciju i unapređenje vodovodne i kanalizacione mreže - istakao je predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović,

Jovanović

prilikom današnjeg obilaska završnih radova na zameni dotrajalih vodovodnih i kanalizacionih cevi u Pašićevoj ulici.

On je podsetio da je infrastruktura u pojedinim delovima grada, kao što je Pašićeva ulica, dotrajala, ali da bez obzira na ekonomsku krizu "grad mora da nastavi sa ulaganjima i razvojem".

- Zamenom cevi i asfaltiranjem, Pašićeva ulica će dobiti potpuno nov izgled. Ovo nije jedina ulica koja se radi u gradu i ja molim sugrađane i sugrađanke za razumevanje za radove koji su u toku - kazao je Jovanović.
Direktor "Vodovoda i Kanalizacije" Branko Bjelajac precizirao je da je ovo najveći investicioni ciklus novosadskog preduzeća ikad. On je rekao da je "Vodovod i kanalizacija" iz sopstvenih sredstava obezbedio oko 900 miliona dinara za ovogodišnje radove, a da je ta suma obezbeđena kroz korekciju cena u protekle dve godine.

- Kroz izgradnju i rekonstrukciju vodovodne i kanalizacione mreže, taj novac se vraća gradu - ocenio je Bjelajac.

Tokom obilaska završnih radova u Pašićevoj ulici rečeno je da je za rekonstrukciju vodovodne i kanalizacione mreže izdvojeno oko 30 miliona dinara. Radovi obuhvataju rekonstrukciju 380 metara vodovodne i 180 metara kanalizacione mreže, kao i kućne kanalizacione priključke. Istovremeno, najavljeni su radovi na vodovodnoj i kanalizacionoj mreži, koji će započeti u naredne dve nedelje i to u ulicama dr Ilije Đuričića, Trandžamentskoj, Tunisava Paunovića, Dragutina Šenka, Ljermontovoj, Ognjena Price, delu Banijske ulice i delu Đurđa Brankovića, kao i u Bogdana Garabantina. Najavljen je i početak rekonstrukcije kanalizacione mreže na Limanu I.

(BILSV, 19.10.2011.)



Događaji | Petak, 24. 02. 2023. | Komentara: 0

Preteći antiukrajinski grafiti na zgradi u kojoj živi član Glavnog odbora LSV

Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva od nadležnih državnih organa da uhapse i sankcionišu osobe koje su na zgradi u Novom Sadu, u kojoj živi član Glavnog odbora LSV Slobodan Zonić, ispisali poruke mržnje i neprimerene sadržine.

Događaji | Petak, 06. 01. 2023. | Komentara: 0
Događaji | Subota, 24. 12. 2022. | Komentara: 0



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook