Nemar prema kulturnom dobru Vojvodine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Sreda, 26. 06. 2019. | Komentara: 0

Nemar prema kulturnom dobru Vojvodine

NOVI SAD - Pokrajinski poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Jovanović očekuje odgovor od predsednika Skupštine AP Vojvodine Ištvana Pastora i Dragane Milošević, sekretarke Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama, a u vezi sa vrednim materijalom Muzeja Vojvodine. 

LSV

Tokom poplava početkom avgusta 2018. godine voda je ušla u depoe Muzeja Vojvodine u zgradi Muzeja revolucije. U tim depoima čuva se celokupan materijal nekadašnjeg Muzeja socijalističke revolucije Vojvodine. Nepreduzimanje bilo kakvih mera nakon te poplave do dana današnjeg dovelo je do pojave zaraze u vidu raznih bakterija, gljiva i buđi, na većini predmetima u depoima. Samim tim, nemoguć je rad sa predmetima i istraživačima koje se obraćaju tom odeljenju (Odeljenje za savremenu istoriju).

Jovanović je u pisanom obliku tražio i odgovore na pitanja da li je tačno da do danas, skoro godinu dana kasnije, ništa nije urađeno po ovom pitanju, čak ni izmeštanje materijala iz neuslovnih depoa, niti hemijskih tretmana istog. A ako kojim slučajem i jeste, koje konkretne mere su preuzete i da li je nadležni sekretarijat upoznat sa ovim problemom.

(SzILSV, 26.06.2019)



Događaji | Subota, 29. 02. 2020. | Komentara: 0

Čanak: Borićemo se za pravu državu

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je da su Vojvođanski front oformili dugogodišnji prijatelji zbog toga što je jasno da neke male razlike više ne vredi spominjati i da je suviše krupnih stvari protiv koji se moramo zajednički boriti. 
Događaji | Utorak, 25. 02. 2020. | Komentara: 0

Da bismo živeli za nešto moramo se držati zajedno. Vojvođanski front nudi život

Predsednik Lige socijaldemorkata Vojvodine Nenad Čanak poručio je da građani i građanke Vojvodine nemaju pravo da dignu ruke od Vojvodine, jer je ona njihova jedina zemlja. On je na tribini Vojvođanskog fronta u Lovćencu istakao da je to i rusinska zemlja, i hrvatska zemlja, i crnogorska, i srpska, i mađarska, i slovačka, i svih koji na njoj živi. 
Događaji | Petak, 21. 02. 2020. | Komentara: 0

LSV protiv rebalansa i novog zaduživanja Vojvodine

Poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini AP Vojvodine Saša Šućurović izjavio je danas da poslanici LSV neće glasati ni za rebalans budžeta APV za 2020. godinu, niti za novo zaduživanje Pokrajine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook