Novi Sad traži više policajaca

 
 
Izbori u LSV
Događaji | Četvrtak, 03. 11. 2011. | Komentara: 0

Novi Sad traži više policajaca

NOVI SAD - Savet za javni red i mir i bezbednost Skupštine grada doneo je danas odluku da se Policijskoj upravi u Novom Sadu uputi preporuka za povećanjem broja policajaca u uniformi u onim delovima grada gde je stopa kriminala najviša.

Aleksandar Jovanović

Istovremeno, Savet je na današnjoj sednici doneo odluku da se gradskom parlamentu uputi na razmatranje inicijativa kojom bi se od Ministarstva pravde Republike Srbije zatražilo pooštravanje kazni za počinioce dela napada na službeno lice na dužnosti. Ova dva zaključka, Savet za javni red i mir i bezbednost doneo je jednoglasno, a sednici su prisustvovali predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović, na čiji zahtev je i zakazana sednica, kao i pridstavnici Policijske uprave Novi Sad, Komunalne policije, Gradske uprave za inspekcijske poslove i JP "Informatika".

- Novi Sad je navikao da bude bezbedan grad, ali smo svedoci da se u poslednjih nekoliko nedelja, u gradu desio nemali broj događaja koji zahtevaju reakciju grada i nadležnih institucija i ustanova. Zato sam i zatražio da se Savet sastane - kazao je Jovanović.

On je dodao da nasilja ima puno i da je to posledica prilika kroz koje naše društvo prolazi, ali da to nije "opravdanje da sedimo i ne činimo ništa kako bi bezbednost bila na zadovoljavajućem nivou".

Pored navedenih zaključaka, Savet je doneo odluku da Gradska uprava za komunalne poslove zatraži od JP "Informatike" izveštaj o svim nedostacima na sistemu video nadzora, kako bi se opredelila sredstva da se ovaj sistem unapredi.

- Od predstavnika policije smo čuli da je ovaj sistem doprineo u rešavanju mnogih slučajeva i mi moramo nastaviti sa njegovim unapređenjem - istakao je Jovanović.

Savet za javni red i mir i bezbednost u narednom periodu zakazaće zajedničku sednicu sa članovima Savet za obrazovanje i sport, gde će se od stručnih lica iz obasti obrazovanja zatražiti izveštaji šta se preduzima po pitanju edukacije mladih kada je reč o bezbednosti dece u školama.

(BILSV, 03.11.2011.)Događaji | Subota, 11. 01. 2020. | Komentara: 0

Čanak: Ovo je novi početak

Aleksandre Vučiću, ovo što sada gledaš je novi početak, poručio je predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak predsedniku Srbije i Srpske napredne stranke. Čanak je na tribini Vojvođanskog fronta u Zrenjaninu rekao da je siguran da to neće biti „početak našeg kraja, već njihovog, jer smo mi jači, bolji i dokazali smo da imamo strpljenje, a kada strpljenja više nema, Vojvođani nemaju rezervni položaj. 
Događaji | Utorak, 31. 12. 2019. | Komentara: 0
Događaji | Petak, 27. 12. 2019. | Komentara: 0

Inicijativa LSV i Crnogorske partije Ustavnom sudu jer u Vrbasu nije uveden crnogorski jezik

Poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Olena Papuga i Nenad Stevović iz Crnogorske partije predali su Ustavnom sudu Srbije inicijativu za ocenu ustavnosti Statuta opštine Vrbas jer njime nije uvedena službena upotreba crnogorskog jezika.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook