Novi Sad traži više policajaca

 
 
Izbori u LSV
Događaji | Četvrtak, 03. 11. 2011. | Komentara: 0

Novi Sad traži više policajaca

NOVI SAD - Savet za javni red i mir i bezbednost Skupštine grada doneo je danas odluku da se Policijskoj upravi u Novom Sadu uputi preporuka za povećanjem broja policajaca u uniformi u onim delovima grada gde je stopa kriminala najviša.

Aleksandar Jovanović

Istovremeno, Savet je na današnjoj sednici doneo odluku da se gradskom parlamentu uputi na razmatranje inicijativa kojom bi se od Ministarstva pravde Republike Srbije zatražilo pooštravanje kazni za počinioce dela napada na službeno lice na dužnosti. Ova dva zaključka, Savet za javni red i mir i bezbednost doneo je jednoglasno, a sednici su prisustvovali predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović, na čiji zahtev je i zakazana sednica, kao i pridstavnici Policijske uprave Novi Sad, Komunalne policije, Gradske uprave za inspekcijske poslove i JP "Informatika".

- Novi Sad je navikao da bude bezbedan grad, ali smo svedoci da se u poslednjih nekoliko nedelja, u gradu desio nemali broj događaja koji zahtevaju reakciju grada i nadležnih institucija i ustanova. Zato sam i zatražio da se Savet sastane - kazao je Jovanović.

On je dodao da nasilja ima puno i da je to posledica prilika kroz koje naše društvo prolazi, ali da to nije "opravdanje da sedimo i ne činimo ništa kako bi bezbednost bila na zadovoljavajućem nivou".

Pored navedenih zaključaka, Savet je doneo odluku da Gradska uprava za komunalne poslove zatraži od JP "Informatike" izveštaj o svim nedostacima na sistemu video nadzora, kako bi se opredelila sredstva da se ovaj sistem unapredi.

- Od predstavnika policije smo čuli da je ovaj sistem doprineo u rešavanju mnogih slučajeva i mi moramo nastaviti sa njegovim unapređenjem - istakao je Jovanović.

Savet za javni red i mir i bezbednost u narednom periodu zakazaće zajedničku sednicu sa članovima Savet za obrazovanje i sport, gde će se od stručnih lica iz obasti obrazovanja zatražiti izveštaji šta se preduzima po pitanju edukacije mladih kada je reč o bezbednosti dece u školama.

(BILSV, 03.11.2011.)Događaji | Petak, 21. 08. 2020. | Komentara: 0

Formirana Odbornička grupa LSV u Skupštini grada Novog Sada

Danas je formirana Odbornička grupa “Vojvođanski front – Liga socijaldemokrata Vojvodine” u Skupštini grada Novog Sada.
Događaji | Četvrtak, 06. 08. 2020. | Komentara: 0

Dejan Čapo izabran za potpredsednika Skupštine APV

Pokrajinski poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine mr Dejan Čapo izabran je za potpredsednika Skupštine AP Vojvodine.
Događaji | Ponedeljak, 13. 07. 2020. | Komentara: 0

Narodni poslanici uputili zahtev za sazivanje odbora koji se bave pitanjem bezbednosti

Narodni poslanici još uvek aktuelnog XI saziva Narodne skupštine uputili su danas zahteve odborima NSRS da sazovu sednice na kojima će se razmatrati izveštaj o tome šta je prethodilo i kako je došlo do nereda i brutalnog odgovora predstavnika Ministarstva unutrašnjih poslova na ulicama Beograda i Novog Sada tokom protesta 7. i 8. jula 2020. godine. ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook