Novi Sad traži više policajaca

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Četvrtak, 03. 11. 2011. | Komentara: 0

Novi Sad traži više policajaca

NOVI SAD - Savet za javni red i mir i bezbednost Skupštine grada doneo je danas odluku da se Policijskoj upravi u Novom Sadu uputi preporuka za povećanjem broja policajaca u uniformi u onim delovima grada gde je stopa kriminala najviša.

Aleksandar Jovanović

Istovremeno, Savet je na današnjoj sednici doneo odluku da se gradskom parlamentu uputi na razmatranje inicijativa kojom bi se od Ministarstva pravde Republike Srbije zatražilo pooštravanje kazni za počinioce dela napada na službeno lice na dužnosti. Ova dva zaključka, Savet za javni red i mir i bezbednost doneo je jednoglasno, a sednici su prisustvovali predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović, na čiji zahtev je i zakazana sednica, kao i pridstavnici Policijske uprave Novi Sad, Komunalne policije, Gradske uprave za inspekcijske poslove i JP "Informatika".

- Novi Sad je navikao da bude bezbedan grad, ali smo svedoci da se u poslednjih nekoliko nedelja, u gradu desio nemali broj događaja koji zahtevaju reakciju grada i nadležnih institucija i ustanova. Zato sam i zatražio da se Savet sastane - kazao je Jovanović.

On je dodao da nasilja ima puno i da je to posledica prilika kroz koje naše društvo prolazi, ali da to nije "opravdanje da sedimo i ne činimo ništa kako bi bezbednost bila na zadovoljavajućem nivou".

Pored navedenih zaključaka, Savet je doneo odluku da Gradska uprava za komunalne poslove zatraži od JP "Informatike" izveštaj o svim nedostacima na sistemu video nadzora, kako bi se opredelila sredstva da se ovaj sistem unapredi.

- Od predstavnika policije smo čuli da je ovaj sistem doprineo u rešavanju mnogih slučajeva i mi moramo nastaviti sa njegovim unapređenjem - istakao je Jovanović.

Savet za javni red i mir i bezbednost u narednom periodu zakazaće zajedničku sednicu sa članovima Savet za obrazovanje i sport, gde će se od stručnih lica iz obasti obrazovanja zatražiti izveštaji šta se preduzima po pitanju edukacije mladih kada je reč o bezbednosti dece u školama.

(BILSV, 03.11.2011.)



Događaji | Subota, 29. 02. 2020. | Komentara: 0

Čanak: Borićemo se za pravu državu

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je da su Vojvođanski front oformili dugogodišnji prijatelji zbog toga što je jasno da neke male razlike više ne vredi spominjati i da je suviše krupnih stvari protiv koji se moramo zajednički boriti. 
Događaji | Utorak, 25. 02. 2020. | Komentara: 0

Da bismo živeli za nešto moramo se držati zajedno. Vojvođanski front nudi život

Predsednik Lige socijaldemorkata Vojvodine Nenad Čanak poručio je da građani i građanke Vojvodine nemaju pravo da dignu ruke od Vojvodine, jer je ona njihova jedina zemlja. On je na tribini Vojvođanskog fronta u Lovćencu istakao da je to i rusinska zemlja, i hrvatska zemlja, i crnogorska, i srpska, i mađarska, i slovačka, i svih koji na njoj živi. 
Događaji | Petak, 21. 02. 2020. | Komentara: 0

LSV protiv rebalansa i novog zaduživanja Vojvodine

Poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini AP Vojvodine Saša Šućurović izjavio je danas da poslanici LSV neće glasati ni za rebalans budžeta APV za 2020. godinu, niti za novo zaduživanje Pokrajine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook