Obnova kuće Stevana Bukovca u Zrenjaninu

 
 
Izbori u LSV
Događaji | Subota, 17. 12. 2011. | Komentara: 0

Obnova kuće Stevana Bukovca u Zrenjaninu

ZRENJANIN - Jedna od značajnijih građevina u Zrenjaninu, kuća Stevana Bukovca, sagrađena davne 1905. godine, koja je svojim položajem i fasadama naglasila čelo bloka i staru regulaciju na isticanju najstarijih gradskih saobraćajnica, uskoro će biti renovirana, pise dansnji Dnevnik.

Dejan Capo

Obnova i sanacija objekta započeta je zahvaljujući saradnji grada Zrenjanina i Javnog preduzeća Gradska stambena agencija. Direktor ovog preduzeća Dejan Čapo izjavio je da je pripremljena tehnička dokumentacija, da je urađen projekat, da su dobijeni uslovi od Zavoda za zaštitu spomenika, odnosno mere tehničke zaštite, kao i da je sprovedena javna nabavka.

– Najbolja ponuda došla je od grupe ponuđača iz Beograda – „Nikovid kompanije“ i „Ornament invest inženjeringa“, a iznosila je 7.993.000 dinara. Sanacija i adaptacija obuhvatiće radove na krovu: zamenu letvi, crepa i limenog dela krova, zatim fasadersko-zidarske, odnosno radove na malterisanju, gipsanim ornamentima i elementima koji krase zgradu, nakon čega će uslediti molersko-farbarski poslovi – objasnio je Čapo, i dodao da će, ukoliko vremenski uslovi dozvole, radovi potrajati sledeća dva meseca.

(BILSV, 17.12.2011.)Događaji | Četvrtak, 17. 12. 2020. | Komentara: 0

Vojvođanski front ne podržava budžet AP Vojvodine za 2021. godinu

Poslanička grupa Vojvođanski front – Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija neće podržati predloženi budžet AP Vojvodine za 2021. godinu i programe iz oblasti poljoprivrede o kojima je danas raspravljano u vojvođanskoj skupštini.
Događaji | Četvrtak, 05. 11. 2020. | Komentara: 0

Čanak na čelu Odbora za evropske integracije i međuregionalnu saradnju Skupštine APV

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine i pokrajinski poslanik „Vojvođanski front – Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija“ Nenad Čanak izabran je za predsednika Odbora za evropske integracije i međuregionalnu saradnju u vojvođanskoj skupštini.
Događaji | Petak, 30. 10. 2020. | Komentara: 0

Pokrajinska vlada se neće baviti ustavnim i zakonskim očuvanjem autonomije Vojvodine

Podrška poslaničke grupe „Vojvođanski front – Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija“ u Skupštini AP Vojvodine novoj Pokrajinskoj vladi izostala je jer je, kako su rekli, evidentno da se ona neće baviti postavljanjem jasnog ustavnog i zakonskog okvira za očuvanjem autonomne pokrajine.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook