Obnova kuće Stevana Bukovca u Zrenjaninu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Subota, 17. 12. 2011. | Komentara: 0

Obnova kuće Stevana Bukovca u Zrenjaninu

ZRENJANIN - Jedna od značajnijih građevina u Zrenjaninu, kuća Stevana Bukovca, sagrađena davne 1905. godine, koja je svojim položajem i fasadama naglasila čelo bloka i staru regulaciju na isticanju najstarijih gradskih saobraćajnica, uskoro će biti renovirana, pise dansnji Dnevnik.

Dejan Capo

Obnova i sanacija objekta započeta je zahvaljujući saradnji grada Zrenjanina i Javnog preduzeća Gradska stambena agencija. Direktor ovog preduzeća Dejan Čapo izjavio je da je pripremljena tehnička dokumentacija, da je urađen projekat, da su dobijeni uslovi od Zavoda za zaštitu spomenika, odnosno mere tehničke zaštite, kao i da je sprovedena javna nabavka.

– Najbolja ponuda došla je od grupe ponuđača iz Beograda – „Nikovid kompanije“ i „Ornament invest inženjeringa“, a iznosila je 7.993.000 dinara. Sanacija i adaptacija obuhvatiće radove na krovu: zamenu letvi, crepa i limenog dela krova, zatim fasadersko-zidarske, odnosno radove na malterisanju, gipsanim ornamentima i elementima koji krase zgradu, nakon čega će uslediti molersko-farbarski poslovi – objasnio je Čapo, i dodao da će, ukoliko vremenski uslovi dozvole, radovi potrajati sledeća dva meseca.

(BILSV, 17.12.2011.)



Događaji | Petak, 21. 10. 2011. | Komentara: 0

Otvorena izložba "Novi Sad u ratnom vihoru 1941-1944"

NOVI SAD - Izložba "Novi Sad u ratnom vihoru 1941-1944", povodom Dana oslobođenja Novog Sada, otvorena je danas u Holu Skupštine grada. Na izložbi su predstavljeni dokumenti gradskih vlasti u periodu od 1941. do 1944. godine, podeljeni u tri tematske celine: ulazak mađarske vojske u Novi Sad, antikomunistička građa i inauguracija velikih župana.
Događaji | Četvrtak, 20. 10. 2011. | Komentara: 0

Zrenjanin - Grad pristupačan za sve

ZRENJANIN - U organizaciji Centra za razvoj civilnog društva u Zrenjaninu, novosadskog centra "Živeti uspravno" i Saveta za unapređenje položaja osoba sa invaliditetom grada Zrenjanina danas je u sali mesne zajednice sa Bagljašu održana obuka o pristupačnosti "Zrenjanin-grad pristupačan za sve", namenjene članovima Saveta i predstavnicima lokalne samouprave.
Događaji | Sreda, 19. 10. 2011. | Komentara: 0

Marton na sednici Igmanske inicijative

ZRENJANIN - Predsednik Skupštine grada Zrenjanina Aleksandar Marton, prisustvovao je 22. sednici Igmanske inicijative, nedavno održanoj u Beogradu, na kojoj su predsednici Srbije, Hrvatske i Crne Gore, Boris Tadić, Ivo Josipović i Filip Vujanović, kao i predsednik Predsedništva Bosne i Hercegovine (BiH) Željko Komšić



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook