Otvorena hladnjača na Najlon pijaci

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Sreda, 07. 12. 2011. | Komentara: 0

Otvorena hladnjača na Najlon pijaci

NOVI SAD – Hladnjača novosadskog Javnog komunalnog preduzeća "Tržnica" otvorena je danas na Najlon pijaci i služiće za skladištenje poljoprivrednih proizvoda i sve vrste hrane.

Aleksandar Jovanović

Ovo je prva hladnjača u zemlji, koja je otvorena u sastavu nekog javnog preduzeća, a novu hladnjaču otvorio je predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović, podsećajući da Novi Sad "oduvek teži da bude lider u pružanju komunalnih usluga".

– Novi Sad je uvek pokušavao da bude inovator i ovo je prva hladnjača u državi koja se nalazi u sklopu jednog javnog preduzeća i na pijacama. Ulaganjem i izgradnjom hladnjače doprinosimo poboljšanju usluga novosadskog preduzeća, a to će svakako podići kvalitet poslovanja, razmenu dobara i trgovinu u okviru tržnica – kazao je Jovanović, dodajući da je siguran da će se vrlo brzo uvideti značaj ove investicije. Izgradnja hladnjače je najveća ovogodišnja investicija "Tržnice", u njoj ima mesta za odlaganje 646 pojedinačnih paleta, dok kapacitet u tonama zavisi od vrste robe koja se skladišti. Direktor "Tržnice" Dušan Bajić kaže da je izgradnja hladnjače trajala dve kalendarske godine.

– Ovakvu hladnjaču nema nijedna tržnica niti javno preduzeće u Srbiji. Mi smo pioniri u ovom poslu, ali sam siguran da ćemo i preko poslovanja hladnjače ostvariti dobit – poručio je Bajić, dodajući da "Tržnica" nikada ne može biti na teretu građana i grada. On je objasnio da je izgradnja "Tržnice" i prateće opreme koštala oko 20 miliona dinara, podsećajući da je grad ove godine za novosadsko preduzeće izdvojio 35 miliona dinara, dok su ovogodišnje investicije "Tržnice" vredne 74 miliona dinara. Prema njegovima rečima, još nisu definisali tržišne uslove za izdavanje, jer se čeka reč stručnjaka.

– Nama je sada veći interes da se hladnjača koristi i razradi, nego da se zaradi – zaključio je Bajić.

(BILSV, 07.12. 2011.)



Događaji | Četvrtak, 04. 06. 2020. | Komentara: 0

Dobra vest u centru Novog Sada!

Predstavnici Ujedinjene demokratske Srbije (UDS), političkog saveza koji okuplja Srbiju 21, Vojvođanski front (Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija i Zajedno za Vojvodinu, Demokratska partija Hrvata Vojvodine, Crnogorska partija, Demokratski blok), Stranku moderne Srbije i Građanski demokratski forum, razgovarali su danas posle podne s građanima i građankama Novog Sada na uglu Zmaj Jovine i Ulice Modene.
Događaji | Četvrtak, 07. 05. 2020. | Komentara: 0

Rebalans budžeta APV za 2020. je nastavak kršenja Ustava

Pokrajinski poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine Saša Šućurović izjavio je danas da je umanjenje budžeta AP Vojvodine današnjim rebalansom samo kontinuitet u kršenju aktuelnog Ustava Republike Srbije. 
Događaji | Četvrtak, 07. 05. 2020. | Komentara: 0

Bogaroški: LSV ne podržava rebalans budžeta APV

Šef poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini AP Vojvodine Branislav Bogaroški izjavio je danas da poslanici LSV neće podržati predloženi rebalans budžeta i prateće programe.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook