Otvorena izložba plakata o ljudskim pravima

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Subota, 10. 12. 2011. | Komentara: 0

Otvorena izložba plakata o ljudskim pravima

NOVI SAD - Izložba plakata-grafita na temu ljudskih prava otvorena je danas, na Međunarodni dan ljudskih prava, u Zbirci stranih umetnosti. Na izložbi, koju je otvorio predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović, predstavljeno je 12 plakata-grafita na temu raznih ljudskih prava, a koje su iscrtali članovi Udruženja građana New Point Of Culture (NPC).

Izlozba

Izložba je organizovana u okviru projekta "Umetnost života", na kojem su, pored NPC-a, učestovali Kancelarija za mlade i Muzej grada Novog Sada.

- Danas je Međunarodni dan ljudskih prava i danas moramo da se podsetimo da se ljudska prava odnose na pravnu, filozofsku i političku ideju, prema kojoj svako ljudsko biće samim činom rođenja, bez obzira na svoj pol, rasu, poreklo, državljanstvo, stiče neotuđiva prava - kazao je Jovanović. On je dodao da su ljudska prava civilizacijska tekovina, koju svi "moramo da poštujemo". Jovanović je podsetio da je polovinom septembra grupa mladih ljudi iz NPC-a nacrtala prvi mural u gradu na zidu Srednje muzičke škole, na temu ljudskih prava.

- Novi Sad je grad koji je kroz svoju istoriju gajio vrednosti poštovanja i razumevanja. Zato su ovakve ideje sjajne, jer one u sebi sadrže više spojeva. Tu se vidi kreativnost, hrabrost, etika i mladost i to je odličan spoj - poručio je Jovanović.
Projekat "Umetnost života", kako su objasnili organizatori, predstavlja adekvatan događaj za prenošenje pozitivnih poruka ljudima, a samim tim što se radi o "street-art" kulturi, oličenoj u urbanom, modernom i kreativnom načinu ispoljavanja, nailazi na lakše razumevanje. Jedan od osnovnih ciljeva projekta jeste i promocija muzeja, kao kulturnih institucija  koje pružaju adekvatne programe za buđenje i uzdizanje kulturne svesti kod građana i građanki.

(BILSV, 10.12.2011.)



Događaji | Subota, 29. 02. 2020. | Komentara: 0

Čanak: Borićemo se za pravu državu

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je da su Vojvođanski front oformili dugogodišnji prijatelji zbog toga što je jasno da neke male razlike više ne vredi spominjati i da je suviše krupnih stvari protiv koji se moramo zajednički boriti. 
Događaji | Utorak, 25. 02. 2020. | Komentara: 0

Da bismo živeli za nešto moramo se držati zajedno. Vojvođanski front nudi život

Predsednik Lige socijaldemorkata Vojvodine Nenad Čanak poručio je da građani i građanke Vojvodine nemaju pravo da dignu ruke od Vojvodine, jer je ona njihova jedina zemlja. On je na tribini Vojvođanskog fronta u Lovćencu istakao da je to i rusinska zemlja, i hrvatska zemlja, i crnogorska, i srpska, i mađarska, i slovačka, i svih koji na njoj živi. 
Događaji | Petak, 21. 02. 2020. | Komentara: 0

LSV protiv rebalansa i novog zaduživanja Vojvodine

Poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini AP Vojvodine Saša Šućurović izjavio je danas da poslanici LSV neće glasati ni za rebalans budžeta APV za 2020. godinu, niti za novo zaduživanje Pokrajine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook