Otvorena izložba plakata o ljudskim pravima

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Subota, 10. 12. 2011. | Komentara: 0

Otvorena izložba plakata o ljudskim pravima

NOVI SAD - Izložba plakata-grafita na temu ljudskih prava otvorena je danas, na Međunarodni dan ljudskih prava, u Zbirci stranih umetnosti. Na izložbi, koju je otvorio predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović, predstavljeno je 12 plakata-grafita na temu raznih ljudskih prava, a koje su iscrtali članovi Udruženja građana New Point Of Culture (NPC).

Izlozba

Izložba je organizovana u okviru projekta "Umetnost života", na kojem su, pored NPC-a, učestovali Kancelarija za mlade i Muzej grada Novog Sada.

- Danas je Međunarodni dan ljudskih prava i danas moramo da se podsetimo da se ljudska prava odnose na pravnu, filozofsku i političku ideju, prema kojoj svako ljudsko biće samim činom rođenja, bez obzira na svoj pol, rasu, poreklo, državljanstvo, stiče neotuđiva prava - kazao je Jovanović. On je dodao da su ljudska prava civilizacijska tekovina, koju svi "moramo da poštujemo". Jovanović je podsetio da je polovinom septembra grupa mladih ljudi iz NPC-a nacrtala prvi mural u gradu na zidu Srednje muzičke škole, na temu ljudskih prava.

- Novi Sad je grad koji je kroz svoju istoriju gajio vrednosti poštovanja i razumevanja. Zato su ovakve ideje sjajne, jer one u sebi sadrže više spojeva. Tu se vidi kreativnost, hrabrost, etika i mladost i to je odličan spoj - poručio je Jovanović.
Projekat "Umetnost života", kako su objasnili organizatori, predstavlja adekvatan događaj za prenošenje pozitivnih poruka ljudima, a samim tim što se radi o "street-art" kulturi, oličenoj u urbanom, modernom i kreativnom načinu ispoljavanja, nailazi na lakše razumevanje. Jedan od osnovnih ciljeva projekta jeste i promocija muzeja, kao kulturnih institucija  koje pružaju adekvatne programe za buđenje i uzdizanje kulturne svesti kod građana i građanki.

(BILSV, 10.12.2011.)



Događaji | Petak, 21. 02. 2020. | Komentara: 0

Žene u politici su realnost

Pokrajinska poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine mr Maja Sedlarević izjavila je danas da su žene u politici realnost, koliko god one nekome smetale. Dodala je i da nema kvota žena bi bilo drastično manje u parlamentima širom Srbije. Ona je to rekla  tokom rasprave o izmenama Odluke o izboru poslanika Skupštine AP Vojvodine. 
Događaji | Nedelja, 16. 02. 2020. | Komentara: 0

Bojkot je loš jer će povećati broj poslanika SNS

Pitanje Vojvodine je pitanje koje mora da se drži otvorenim. Vojvodina je jedina šansa ove zemlje da pokaže kako treba da se živi u zemlji u kojoj je nedopustivo da se crkvi vrati pola Nacionalnog parka Fruška gora, a oni prvo što urade uzmu motorke i poseku, izjavio je predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak. 
Događaji | Subota, 08. 02. 2020. | Komentara: 0

LSV za pet izbornih jedinica u Srbiji

Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Nada Lazić istakla je da bi izborni zakoni, čije su izmene trenutno pred poslanicima, trebali da obuhvate i promenu broja izbornih jedinica. Ona je tokom načelne rasprave o izmenama Zakona o izboru narodnih poslanika i Zakona o lokalnim izborima navela da je Srbija jedna izborna jedinica i da u tome leži problem celog izbornog sistema.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook