Otvorena izložba plakata o ljudskim pravima

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Subota, 10. 12. 2011. | Komentara: 0

Otvorena izložba plakata o ljudskim pravima

NOVI SAD - Izložba plakata-grafita na temu ljudskih prava otvorena je danas, na Međunarodni dan ljudskih prava, u Zbirci stranih umetnosti. Na izložbi, koju je otvorio predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović, predstavljeno je 12 plakata-grafita na temu raznih ljudskih prava, a koje su iscrtali članovi Udruženja građana New Point Of Culture (NPC).

Izlozba

Izložba je organizovana u okviru projekta "Umetnost života", na kojem su, pored NPC-a, učestovali Kancelarija za mlade i Muzej grada Novog Sada.

- Danas je Međunarodni dan ljudskih prava i danas moramo da se podsetimo da se ljudska prava odnose na pravnu, filozofsku i političku ideju, prema kojoj svako ljudsko biće samim činom rođenja, bez obzira na svoj pol, rasu, poreklo, državljanstvo, stiče neotuđiva prava - kazao je Jovanović. On je dodao da su ljudska prava civilizacijska tekovina, koju svi "moramo da poštujemo". Jovanović je podsetio da je polovinom septembra grupa mladih ljudi iz NPC-a nacrtala prvi mural u gradu na zidu Srednje muzičke škole, na temu ljudskih prava.

- Novi Sad je grad koji je kroz svoju istoriju gajio vrednosti poštovanja i razumevanja. Zato su ovakve ideje sjajne, jer one u sebi sadrže više spojeva. Tu se vidi kreativnost, hrabrost, etika i mladost i to je odličan spoj - poručio je Jovanović.
Projekat "Umetnost života", kako su objasnili organizatori, predstavlja adekvatan događaj za prenošenje pozitivnih poruka ljudima, a samim tim što se radi o "street-art" kulturi, oličenoj u urbanom, modernom i kreativnom načinu ispoljavanja, nailazi na lakše razumevanje. Jedan od osnovnih ciljeva projekta jeste i promocija muzeja, kao kulturnih institucija  koje pružaju adekvatne programe za buđenje i uzdizanje kulturne svesti kod građana i građanki.

(BILSV, 10.12.2011.)



Događaji | Utorak, 24. 12. 2019. | Komentara: 0

Vreme je da zaustavimo propadanje Vojvodine

Vreme je da zaustavimo propadanje Vojvodine i da se u Vojvodini ponovo živi pristojno i od svog rada, poruka je sa prve tribine Vojvođanskog fronta koja je održana u Novom Bečeju.
Događaji | Nedelja, 22. 12. 2019. | Komentara: 0

Pokrajinska vlada rekorder u otvaranju muzeja

Pokrajinski poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Jovanović ponovio je da poslanici LSV ne podržavaju predlog osnivanje nove ustanove kulture „Muzej 20 21“. On je tokom skupštinske rasprave o ovoj tački dnevnog reda naglasio da osnivanje novog muzeja zahteva više pripreme i raspravu u stručnim krugovima.

Događaji | Nedelja, 22. 12. 2019. | Komentara: 0

Muzej 20 21 - još jedna ustanova koja se osniva na prečac?

Veoma sam ponosan što je moj grad nosilac titule Evropska prestonica kulture 2021, ali da se titula 2021 navodi kao argument za brzopleto osnivanje nove ustanove – to ne stoji, kazao je poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini AP Vojvodine Robert Kolar. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook