Otvorena izložba plakata o ljudskim pravima

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Subota, 10. 12. 2011. | Komentara: 0

Otvorena izložba plakata o ljudskim pravima

NOVI SAD - Izložba plakata-grafita na temu ljudskih prava otvorena je danas, na Međunarodni dan ljudskih prava, u Zbirci stranih umetnosti. Na izložbi, koju je otvorio predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović, predstavljeno je 12 plakata-grafita na temu raznih ljudskih prava, a koje su iscrtali članovi Udruženja građana New Point Of Culture (NPC).

Izlozba

Izložba je organizovana u okviru projekta "Umetnost života", na kojem su, pored NPC-a, učestovali Kancelarija za mlade i Muzej grada Novog Sada.

- Danas je Međunarodni dan ljudskih prava i danas moramo da se podsetimo da se ljudska prava odnose na pravnu, filozofsku i političku ideju, prema kojoj svako ljudsko biće samim činom rođenja, bez obzira na svoj pol, rasu, poreklo, državljanstvo, stiče neotuđiva prava - kazao je Jovanović. On je dodao da su ljudska prava civilizacijska tekovina, koju svi "moramo da poštujemo". Jovanović je podsetio da je polovinom septembra grupa mladih ljudi iz NPC-a nacrtala prvi mural u gradu na zidu Srednje muzičke škole, na temu ljudskih prava.

- Novi Sad je grad koji je kroz svoju istoriju gajio vrednosti poštovanja i razumevanja. Zato su ovakve ideje sjajne, jer one u sebi sadrže više spojeva. Tu se vidi kreativnost, hrabrost, etika i mladost i to je odličan spoj - poručio je Jovanović.
Projekat "Umetnost života", kako su objasnili organizatori, predstavlja adekvatan događaj za prenošenje pozitivnih poruka ljudima, a samim tim što se radi o "street-art" kulturi, oličenoj u urbanom, modernom i kreativnom načinu ispoljavanja, nailazi na lakše razumevanje. Jedan od osnovnih ciljeva projekta jeste i promocija muzeja, kao kulturnih institucija  koje pružaju adekvatne programe za buđenje i uzdizanje kulturne svesti kod građana i građanki.

(BILSV, 10.12.2011.)



Događaji | Utorak, 27. 03. 2012. | Komentara: 0

Pokrenuta gradilišta u Novom Sadu

NOVI SAD – Rekonstrukcija vodovne i kanalizacione mreže u Ulici Arse Teodorovića počela je danas i gradilište u ovoj ulici jedno je od 15-ak koje bi trebalo da se otvore u narednim danima po čitavom Novom Sadu, najavljeno je tokom današnjeg obilaska predsednika Skupštine grada Novog Sada Aleksandra Jovanovića i direktora JKP "Vodovoda i kanalizacije" Branka Bjelajca radovima.
Događaji | Sreda, 21. 03. 2012. | Komentara: 0

Neophodna je borba protiv svih oblika diskriminacije

ZRENJANIN –  Povodom Međunarodnog dana borbe protiv rasne diskriminacije, u Gradskoj kući danas je održan javni čas za učenike i učenice Zrenjaninske gimnazije i Ekonomsko - trgovinske škole "Jovan Trajković".
Događaji | Sreda, 21. 03. 2012. | Komentara: 0

Počeo najveći investicioni ciklus "Vodovoda i kanalizacije"

NOVI SAD – Predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović i direktor JKP "Vodovod i kanalizacija" Branko Bjelajac obišli su danas radove na rekonstrukciji vodovodne i kanalizacione mreže u Ulici Lasla Gala, najavivši tom prilikom najveći investicioni ciklus novosadskog preduzeća u poslednjih nekoliko godina.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook