Otvorena izložba plakata o ljudskim pravima

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Subota, 10. 12. 2011. | Komentara: 0

Otvorena izložba plakata o ljudskim pravima

NOVI SAD - Izložba plakata-grafita na temu ljudskih prava otvorena je danas, na Međunarodni dan ljudskih prava, u Zbirci stranih umetnosti. Na izložbi, koju je otvorio predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović, predstavljeno je 12 plakata-grafita na temu raznih ljudskih prava, a koje su iscrtali članovi Udruženja građana New Point Of Culture (NPC).

Izlozba

Izložba je organizovana u okviru projekta "Umetnost života", na kojem su, pored NPC-a, učestovali Kancelarija za mlade i Muzej grada Novog Sada.

- Danas je Međunarodni dan ljudskih prava i danas moramo da se podsetimo da se ljudska prava odnose na pravnu, filozofsku i političku ideju, prema kojoj svako ljudsko biće samim činom rođenja, bez obzira na svoj pol, rasu, poreklo, državljanstvo, stiče neotuđiva prava - kazao je Jovanović. On je dodao da su ljudska prava civilizacijska tekovina, koju svi "moramo da poštujemo". Jovanović je podsetio da je polovinom septembra grupa mladih ljudi iz NPC-a nacrtala prvi mural u gradu na zidu Srednje muzičke škole, na temu ljudskih prava.

- Novi Sad je grad koji je kroz svoju istoriju gajio vrednosti poštovanja i razumevanja. Zato su ovakve ideje sjajne, jer one u sebi sadrže više spojeva. Tu se vidi kreativnost, hrabrost, etika i mladost i to je odličan spoj - poručio je Jovanović.
Projekat "Umetnost života", kako su objasnili organizatori, predstavlja adekvatan događaj za prenošenje pozitivnih poruka ljudima, a samim tim što se radi o "street-art" kulturi, oličenoj u urbanom, modernom i kreativnom načinu ispoljavanja, nailazi na lakše razumevanje. Jedan od osnovnih ciljeva projekta jeste i promocija muzeja, kao kulturnih institucija  koje pružaju adekvatne programe za buđenje i uzdizanje kulturne svesti kod građana i građanki.

(BILSV, 10.12.2011.)



Događaji | Petak, 20. 01. 2012. | Komentara: 0

Vojvodini najpre imovina RTV, Novosadskog sajma i VANU

NOVI SAD - Imovina Radio-televizije Vojvodine, Novosadskog sajma i Vojvođanske akademije nauka i umetnosti trebalo bi da u februaru bude vraćena Pokrajini.
Događaji | Četvrtak, 19. 01. 2012. | Komentara: 0

Komemorativna sednica u Budimpešti

NOVI SAD - Predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović prisustvovaće u petak, 20. januara, Komemorativnoj sednici povodom 70. godišnjice Novosadske racije, koja se održava u Budimpešti u Komemoracionom centru "Holokaust".
Događaji | Četvrtak, 19. 01. 2012. | Komentara: 0

Smanjiti marže na sve inpute u poljoprivredi

NOVI SAD – Liga socijaldemokrata Vojvodine predložiće Ministarstvu poljoprivrede Republike Srbije da se marže na sve inpute u poljoprivredi – počev od veštačkog đubriva, semena i sredstva za zaštitu bilja do pesticida i dizel goriva – ograniče na deset posto – najavila je na današnjoj konferenciji za novinare predsednica Saveta za poljoprivredu LSV Maja Timotijević.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook