Pismo Nenada Čanka građanima i građankama

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Sreda, 29. 03. 2017. | Komentara: 0

Pismo Nenada Čanka građanima i građankama

Poštovani građani i građanke Republike Srbije,
 
Kada sam se kandidovao za predsednika Republike znao sam da se republika, kojoj sam spreman da služim, razlikuje od republike iz govora ostalih kandidata i predstavnika vlasti.
 
Te razlike se odnose na veličinu Republike, njenu teritoriju, broj stanovnika, teritorijalno-političku organizaciju, nacionalni sastav i granice.  
Ni istorija, a ni savremenici, ne treba da pamte predsednika Republike po iluzijama kojima je zavarao sebe i sve druge oko sebe, nego po odvažnosti da se sa neprijatnim činjenicama suoči i Republiku hrabro povede napred.

LSV
 
Mi do sada takvog predsednika Republike nismo imali, ali smo zato imali mnogo toga bez čega smo i mogli, i morali. Stideli su se vlastitog antifasizma u trenucima kada su se drugi svojim antifašizmom s pravom ponosili. Medicinske usluge su učinili privilegijom bogatih, umesto jednakim pravom svih. Izvozili su mlade i obrazovane ljude kada su nam bili potrebni da pokrenemo privredu i obezbedimo ekonomski rast. Penzionerima su smanjili penzije kada je trebalo da ih na miru uživaju. Starost su učinili težom, a mladost dužom i neizvesnijom. Institucije su pretvorili u kulise, a društvo učinili zavisnim od volje jednog čoveka.
 
To nije Republika kojoj sam ja spreman da služim. To nije ni Republika kojoj vi, kao građani, dugujete lojalnost.
 
Kao odgovorni ljudi i građani Srbije, mi imamo obaveze i prema sebi, i prema Republici u kojoj želimo da živimo. Te obaveze nisu male. Zapravo, velike su, teške su i zahtevne su, ali mi ćemo ih lakše ispuniti ako se naš odnos prema Republici zasnuje na slobodi, pravdi i jednakosti, a odnos jednih prema drugima na radu, čestitosti, odgovornosti i trpeljivosti.
 
Na ovim vrednostima počiva napredak svakog društva, ali i njegova snaga da se sa svim neprijatnim činjenicama suoči, da ih prebrodi i ostavi iza sebe.
 
Kada sam se kandidovao za predsednika Republike bio sam siguran da je Republika, kojoj bih bio spreman da služim, zahvaljujući vašim glasovima moguća. Zaokružite broj 11 i takvu Republiku učinite stvarnom.
 
S poštovanjem,

Nenad Čanak




Događaji | Sreda, 10. 10. 2012. | Komentara: 0

SNP je stub kulture

NOVI SAD - Potpredsednik Vlade AP Vojvodine i pokrajinski sekretar za kulturu i javno informisanje Slaviša Grujić istakao je prilikom današnje posete Srpskom narodnom pozorištu da je značaj SNP-a velik, kako u Vojvodini, tako i šire, jer ova institucija jeste stub kulture i kao takva sve resorne državne institucije o njoj moraju da brinu i da je podržavaju.
Događaji | Utorak, 09. 10. 2012. | Komentara: 0

Grujić: RTV poseban brend

NOVI SAD – Potpredsednik Vlade AP Vojvodine i pokrajinski sekretar za kulturu i javno informisanje Slaviša Grujić naglasio je, prilikom današnje posete Radio-televiziji Vojvodine da ovaj medij vidi kao partnera i saradnika sa Pokrajinskim sekretarijatom za kulturu i javno informisanje, jer, kako je rekao, "pokrajinska vlada podržava i pomaže u njegovom radu, naročito sada kada je vidno poboljšanje u informativnim emisijama, vestima i samoj programskoj shemi".
Događaji | Utorak, 09. 10. 2012. | Komentara: 0

Uručene novčane nagrade sportistima

Novi Sad, 9. oktobar 2012. - Pokrajinska sekretarka za sport i omladinu Marinika Čobanu svečano je uručila novčane nagrade sportistima i trenerima sa teritorije AP Vojvodine, osvajačima medalja na velikim međunarodnim takmičenjima u seniorskoj i juniorskoj konkurenciji.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook