Pismo Nenada Čanka građanima i građankama

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Sreda, 29. 03. 2017. | Komentara: 0

Pismo Nenada Čanka građanima i građankama

Poštovani građani i građanke Republike Srbije,
 
Kada sam se kandidovao za predsednika Republike znao sam da se republika, kojoj sam spreman da služim, razlikuje od republike iz govora ostalih kandidata i predstavnika vlasti.
 
Te razlike se odnose na veličinu Republike, njenu teritoriju, broj stanovnika, teritorijalno-političku organizaciju, nacionalni sastav i granice.  
Ni istorija, a ni savremenici, ne treba da pamte predsednika Republike po iluzijama kojima je zavarao sebe i sve druge oko sebe, nego po odvažnosti da se sa neprijatnim činjenicama suoči i Republiku hrabro povede napred.

LSV
 
Mi do sada takvog predsednika Republike nismo imali, ali smo zato imali mnogo toga bez čega smo i mogli, i morali. Stideli su se vlastitog antifasizma u trenucima kada su se drugi svojim antifašizmom s pravom ponosili. Medicinske usluge su učinili privilegijom bogatih, umesto jednakim pravom svih. Izvozili su mlade i obrazovane ljude kada su nam bili potrebni da pokrenemo privredu i obezbedimo ekonomski rast. Penzionerima su smanjili penzije kada je trebalo da ih na miru uživaju. Starost su učinili težom, a mladost dužom i neizvesnijom. Institucije su pretvorili u kulise, a društvo učinili zavisnim od volje jednog čoveka.
 
To nije Republika kojoj sam ja spreman da služim. To nije ni Republika kojoj vi, kao građani, dugujete lojalnost.
 
Kao odgovorni ljudi i građani Srbije, mi imamo obaveze i prema sebi, i prema Republici u kojoj želimo da živimo. Te obaveze nisu male. Zapravo, velike su, teške su i zahtevne su, ali mi ćemo ih lakše ispuniti ako se naš odnos prema Republici zasnuje na slobodi, pravdi i jednakosti, a odnos jednih prema drugima na radu, čestitosti, odgovornosti i trpeljivosti.
 
Na ovim vrednostima počiva napredak svakog društva, ali i njegova snaga da se sa svim neprijatnim činjenicama suoči, da ih prebrodi i ostavi iza sebe.
 
Kada sam se kandidovao za predsednika Republike bio sam siguran da je Republika, kojoj bih bio spreman da služim, zahvaljujući vašim glasovima moguća. Zaokružite broj 11 i takvu Republiku učinite stvarnom.
 
S poštovanjem,

Nenad Čanak




Događaji | Petak, 21. 08. 2020. | Komentara: 0

Formirana Odbornička grupa LSV u Skupštini grada Novog Sada

Danas je formirana Odbornička grupa “Vojvođanski front – Liga socijaldemokrata Vojvodine” u Skupštini grada Novog Sada.
Događaji | Četvrtak, 06. 08. 2020. | Komentara: 0

Dejan Čapo izabran za potpredsednika Skupštine APV

Pokrajinski poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine mr Dejan Čapo izabran je za potpredsednika Skupštine AP Vojvodine.
Događaji | Ponedeljak, 13. 07. 2020. | Komentara: 0

Narodni poslanici uputili zahtev za sazivanje odbora koji se bave pitanjem bezbednosti

Narodni poslanici još uvek aktuelnog XI saziva Narodne skupštine uputili su danas zahteve odborima NSRS da sazovu sednice na kojima će se razmatrati izveštaj o tome šta je prethodilo i kako je došlo do nereda i brutalnog odgovora predstavnika Ministarstva unutrašnjih poslova na ulicama Beograda i Novog Sada tokom protesta 7. i 8. jula 2020. godine. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook