Pismo Nenada Čanka Republikanskoj levici Katalonije

 
 
Izbori u LSV
Događaji | Subota, 24. 03. 2018. | Komentara: 0

Pismo Nenada Čanka Republikanskoj levici Katalonije

NOVI SAD - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak uputio je danas pismo Republikanskoj levici Katalonije.

Pismo prenosimo u celosti.

lsv

Poštovani drugovi iz Esquerra Republicana de Catalunya,

Želimo da izrazimo našu duboku zabrinutost u povodu nedavne odluke španskog Vrhovnog suda da optuži 13 katalonskih lidera. Užasnuti smo činjenicom da je narod Katalonije sprečen u nastojanju da ostvari svoja demokratska prava u Evropi u dvadeset prvom veku.

Egzil Marte Rovire, generalnog sekretara vaše partije, samo je još jedan primer lične žrtve koja se podnosi iz razloga što centralne vlasti u Madridu odbijaju da poštuju političku realnost, legalnost  i pravo na sudski proces. Sami temelji Evropske unije, kao što su demokratija i poštovanje ljudskih prava, u ovom slučaju su brutalno zanemareni, u očiglednom pokušaju da se ispolitizovanim sudskim odlukama podrije politički proces u Parlamentu Katalonije. Glasna tišina koja se čuje iz evropskih institucija kao i od strane njenih lidera, podseća nas na mračna vremena naše istorije u predvečerje raspada Jugoslavije sa početka 90-ih godina.

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) izražava punu podršku vašoj partiji kao i svim vašim članovima koji su primorani da napuste svoje domove iz razloga sto ne dozvoljavaju da budu silom ućutkani. Nastavićemo da radimo zajedno u okviru EFA-e (Evropske slobodarske asocijacije) kao naše bratske organizacije, u nadi da ćemo doneti slobodu i demokratiju svim narodima Evrope.

Srdačan pozdrav,

Nenad Čanak,
Predsednik
Lige socijaldemokrata Vojvodine

(BILSV, 24.03.2018)
Događaji | Ponedeljak, 17. 06. 2019. | Komentara: 0

Članstvo u EU rešava pitanje granica na Balkanu

Na Balkanu su večni problem granice. Zato je potrebno učiniti da te granice nestanu, a to se može učiniti samo članstvom u EU - ukazao je predsednik Odbora za evropske integracije Narodne skupštine Republike Srbije i lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak na sastanku Odbora za evropske poslove država članica Višegradske grupe, koji je održan u Bratislavi.
Događaji | Sreda, 12. 06. 2019. | Komentara: 0

Čanak: Izveštaj EK pokazuje kako nas vide

Predsednik Odbora za evropske intergacije Narodne skupštine Republike Srbije Nenad Čanak izjavio je da je današnja sednica Odbora, na kojoj je razmatran godišnji Izveštaj Evropske komisije, prilika da se pokaže uloga Narodne skupštine u medijatorskoj ulozi, budući da ovo skupštinsko telo čine poslanici više političkih stranaka.
Događaji | Sreda, 12. 06. 2019. | Komentara: 0

Vojvođanski front je neophodan u cilju sprečavanja mladih da se isele zbog laži i prevara

Vojvođanski front nam je neophodan, kako bi se pokušalo sprečiti iseljavanje mladih iz države, rekao je na tribini „Vreme je za Vojvodinu“ predsednik Opštinskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine u Žitištu, Mirća Lelea. ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook