Pismo Nenada Čanka Republikanskoj levici Katalonije

 
 
Izbori u LSV
Događaji | Subota, 24. 03. 2018. | Komentara: 0

Pismo Nenada Čanka Republikanskoj levici Katalonije

NOVI SAD - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak uputio je danas pismo Republikanskoj levici Katalonije.

Pismo prenosimo u celosti.

lsv

Poštovani drugovi iz Esquerra Republicana de Catalunya,

Želimo da izrazimo našu duboku zabrinutost u povodu nedavne odluke španskog Vrhovnog suda da optuži 13 katalonskih lidera. Užasnuti smo činjenicom da je narod Katalonije sprečen u nastojanju da ostvari svoja demokratska prava u Evropi u dvadeset prvom veku.

Egzil Marte Rovire, generalnog sekretara vaše partije, samo je još jedan primer lične žrtve koja se podnosi iz razloga što centralne vlasti u Madridu odbijaju da poštuju političku realnost, legalnost  i pravo na sudski proces. Sami temelji Evropske unije, kao što su demokratija i poštovanje ljudskih prava, u ovom slučaju su brutalno zanemareni, u očiglednom pokušaju da se ispolitizovanim sudskim odlukama podrije politički proces u Parlamentu Katalonije. Glasna tišina koja se čuje iz evropskih institucija kao i od strane njenih lidera, podseća nas na mračna vremena naše istorije u predvečerje raspada Jugoslavije sa početka 90-ih godina.

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) izražava punu podršku vašoj partiji kao i svim vašim članovima koji su primorani da napuste svoje domove iz razloga sto ne dozvoljavaju da budu silom ućutkani. Nastavićemo da radimo zajedno u okviru EFA-e (Evropske slobodarske asocijacije) kao naše bratske organizacije, u nadi da ćemo doneti slobodu i demokratiju svim narodima Evrope.

Srdačan pozdrav,

Nenad Čanak,
Predsednik
Lige socijaldemokrata Vojvodine

(BILSV, 24.03.2018)
Događaji | Subota, 27. 07. 2019. | Komentara: 0

Građani ne veruju Vladi da će se graditi Fruškogorski koridor

Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Olena Papuga zatražila je od premijerke Ane Brnabić informacije o izmenama Zakona o finansijskoj podršci porodicama sa decom, dugovanjima države prema poljoprivrednicima i gašenju Kinološkog saveza Vojvodine. Ukazala je i na to da opština Vrbas izbegava zakonsku i ustavnu obavezu da uvede crnogorski jezik kao službeni, a interesovalo ju je i kada će početi davno najavljena izgradnja Fruškogorskog koridora.
Događaji | Četvrtak, 25. 07. 2019. | Komentara: 0

Od obećanja prošlo četiri godine, a drvoreda nema

Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Nada Lazić, koristeći instituciju pitanja poslanika, upitala je danas kada će početi sadnja drveća pored autoputa i puteva prvog i drugog reda, jer je od obećanja predsednika da će to biti učinjeno prošlo četiri godine. Drvored ne da nije posađen, već je na nekim delovima posečeno i ono što je postojalo.
Događaji | Ponedeljak, 22. 07. 2019. | Komentara: 0

Važna nam je stalna podrška perspektivi članstva Srbije u EU

Predsednik Odbora za evropske integracije Skupštine Srbije Nenad Čanak izjavio je da je zadovoljan što se među prioritetima predstojećeg predsedavanja Finske Savetom Evropske unije nalazi i nastavak politike pregovaranja o članstvu sa nama, kandidatima za članstvo.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook