Pismo Nenada Čanka Republikanskoj levici Katalonije

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Subota, 24. 03. 2018. | Komentara: 0

Pismo Nenada Čanka Republikanskoj levici Katalonije

NOVI SAD - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak uputio je danas pismo Republikanskoj levici Katalonije.

Pismo prenosimo u celosti.

lsv

Poštovani drugovi iz Esquerra Republicana de Catalunya,

Želimo da izrazimo našu duboku zabrinutost u povodu nedavne odluke španskog Vrhovnog suda da optuži 13 katalonskih lidera. Užasnuti smo činjenicom da je narod Katalonije sprečen u nastojanju da ostvari svoja demokratska prava u Evropi u dvadeset prvom veku.

Egzil Marte Rovire, generalnog sekretara vaše partije, samo je još jedan primer lične žrtve koja se podnosi iz razloga što centralne vlasti u Madridu odbijaju da poštuju političku realnost, legalnost  i pravo na sudski proces. Sami temelji Evropske unije, kao što su demokratija i poštovanje ljudskih prava, u ovom slučaju su brutalno zanemareni, u očiglednom pokušaju da se ispolitizovanim sudskim odlukama podrije politički proces u Parlamentu Katalonije. Glasna tišina koja se čuje iz evropskih institucija kao i od strane njenih lidera, podseća nas na mračna vremena naše istorije u predvečerje raspada Jugoslavije sa početka 90-ih godina.

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) izražava punu podršku vašoj partiji kao i svim vašim članovima koji su primorani da napuste svoje domove iz razloga sto ne dozvoljavaju da budu silom ućutkani. Nastavićemo da radimo zajedno u okviru EFA-e (Evropske slobodarske asocijacije) kao naše bratske organizacije, u nadi da ćemo doneti slobodu i demokratiju svim narodima Evrope.

Srdačan pozdrav,

Nenad Čanak,
Predsednik
Lige socijaldemokrata Vojvodine

(BILSV, 24.03.2018)




Događaji | Subota, 29. 02. 2020. | Komentara: 0

Čanak: Borićemo se za pravu državu

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je da su Vojvođanski front oformili dugogodišnji prijatelji zbog toga što je jasno da neke male razlike više ne vredi spominjati i da je suviše krupnih stvari protiv koji se moramo zajednički boriti. 
Događaji | Utorak, 25. 02. 2020. | Komentara: 0

Da bismo živeli za nešto moramo se držati zajedno. Vojvođanski front nudi život

Predsednik Lige socijaldemorkata Vojvodine Nenad Čanak poručio je da građani i građanke Vojvodine nemaju pravo da dignu ruke od Vojvodine, jer je ona njihova jedina zemlja. On je na tribini Vojvođanskog fronta u Lovćencu istakao da je to i rusinska zemlja, i hrvatska zemlja, i crnogorska, i srpska, i mađarska, i slovačka, i svih koji na njoj živi. 
Događaji | Petak, 21. 02. 2020. | Komentara: 0

LSV protiv rebalansa i novog zaduživanja Vojvodine

Poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini AP Vojvodine Saša Šućurović izjavio je danas da poslanici LSV neće glasati ni za rebalans budžeta APV za 2020. godinu, niti za novo zaduživanje Pokrajine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook