Pismo Nenada Čanka Republikanskoj levici Katalonije

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Subota, 24. 03. 2018. | Komentara: 0

Pismo Nenada Čanka Republikanskoj levici Katalonije

NOVI SAD - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak uputio je danas pismo Republikanskoj levici Katalonije.

Pismo prenosimo u celosti.

lsv

Poštovani drugovi iz Esquerra Republicana de Catalunya,

Želimo da izrazimo našu duboku zabrinutost u povodu nedavne odluke španskog Vrhovnog suda da optuži 13 katalonskih lidera. Užasnuti smo činjenicom da je narod Katalonije sprečen u nastojanju da ostvari svoja demokratska prava u Evropi u dvadeset prvom veku.

Egzil Marte Rovire, generalnog sekretara vaše partije, samo je još jedan primer lične žrtve koja se podnosi iz razloga što centralne vlasti u Madridu odbijaju da poštuju političku realnost, legalnost  i pravo na sudski proces. Sami temelji Evropske unije, kao što su demokratija i poštovanje ljudskih prava, u ovom slučaju su brutalno zanemareni, u očiglednom pokušaju da se ispolitizovanim sudskim odlukama podrije politički proces u Parlamentu Katalonije. Glasna tišina koja se čuje iz evropskih institucija kao i od strane njenih lidera, podseća nas na mračna vremena naše istorije u predvečerje raspada Jugoslavije sa početka 90-ih godina.

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) izražava punu podršku vašoj partiji kao i svim vašim članovima koji su primorani da napuste svoje domove iz razloga sto ne dozvoljavaju da budu silom ućutkani. Nastavićemo da radimo zajedno u okviru EFA-e (Evropske slobodarske asocijacije) kao naše bratske organizacije, u nadi da ćemo doneti slobodu i demokratiju svim narodima Evrope.

Srdačan pozdrav,

Nenad Čanak,
Predsednik
Lige socijaldemokrata Vojvodine

(BILSV, 24.03.2018)




Događaji | Petak, 20. 01. 2012. | Komentara: 0

U Budimpešti otkrivena pomen tabla žrtvama Racije

BUDIMPEŠTA - Predsednik Skupštine grada Novog Sada Aleksandar Jovanović prisustvovao je danas Komemorativnoj sednici u Muzeju holokausta u Budimpešti, održane povodom obeležavanja 70. godina od Novosadske racije.
Događaji | Petak, 20. 01. 2012. | Komentara: 1

Novo naselje konačno dobija policijsku stanicu

NOVI SAD  - Nova Policijska ispostava na Novom naselju biće useljena i zvanično otvorena za rad u ponedeljak, saznaje Novosadska televizija.
Događaji | Petak, 20. 01. 2012. | Komentara: 0

Vojvodini najpre imovina RTV, Novosadskog sajma i VANU

NOVI SAD - Imovina Radio-televizije Vojvodine, Novosadskog sajma i Vojvođanske akademije nauka i umetnosti trebalo bi da u februaru bude vraćena Pokrajini.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook