Poboljšan Regionalni prostorni plan

 
 
Izbori u LSV
Događaji | Sreda, 07. 12. 2011. | Komentara: 0

Poboljšan Regionalni prostorni plan

NOVI SAD – Skupština AP Vojvodine usvojila je danas odluku o Regionalnom prostornom planu AP Vojvodine, a potpredsednica Skupštine AP Vojvodine i poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Maja Sedlarević istakla je tokom rasprave da je LSV podržala taj plan jer je on osnova daljeg razvoja Pokrajine, na osnovu kojeg će se u budućnosti donositi sve odluke, izvršavati svi planovi i pripremati svi dokumenti u vezi s razvojem i funkcionisanjem Pokrajine.

Maja Sedlarevicć

Jedino LSV podnela primedbe

Podsetila je da je Liga bila jedina stranka koja je aktivno učestvovala u javnoj raspravi organizovanoj povodom izrade tog prostornog plana, tokom koje su stručni saveti LSV pripremili 81 primedbu na njegov nacrt i to iz oblasti urbanizma, graditeljstva, privrede, energetike, kulture i zdravstva. Dodala je da se više od polovine tih primedbi našlo u konačnom tekstu Regionalnog prostornog plana  AP Vojvodine.
– Sve podnete primedbe bile su realne i stručno obrađene, tako da se Liga s pravom može pohvaliti da je uspela da Nacrt prostornog plana značajno poboljša. Veoma je važno to što je usvojena naša primedba o neophodnosti formiranja nekoliko stručnih zavoda Vojvodine, nažalost ne i Pokrajinskog zavoda za statistiku. Ali  mi od toga svakako nećemo odustati – istakla je Sedlarevićeva.

Glavni grad dobija svoju bolnicu

Ona je dodala da je veoma značajno što je usvojena primedba Lige kojom je predviđeno osnivanje geodetskog zavoda APV, jer će nakon njegovog formiranja Pokrajina konačno moći da u toj oblasti detaljno i kvalitetno prati situaciju na celoj teritoriji Vojvodine, da ima svoje geodetske karte i slično. Takođe, navela je Sedlarevićeva, veoma važno je i to što je, na osnovu primedbe LSV, u Regionalni prostorni plan AP Vojvodine uvrštena i izgradnja kliničko bolničkog centra Novi Sad.
– Od izuzetne važnosti je da Novi Sad, kao glavni grad Vojvodine, ima svoj klinički centar kako bi se omogućila što kvalitetnija usluga pacijentima. Istovremeno, na taj način će se rasteretiti i Klinički centar Vojvodine – istakla je ona. Maja Sedlarević je podsetila da je usvojen i veliki broj primedbi LSV koje se odnose na dopunu teksta nacrta iz oblasti putnog i železničkog saobraćaja, što će omogućiti izgradnju i rekonstrukciju pojedinih pravaca koji prvobitno nisu bili predviđeni nacrtom tog plana.

Pokrajinsko skladište gasa

Maja Sedlarević je izrazila žaljenje što se među primedbama LSV koji nisu usvojene našlao i predlog za formiranje skladišta gasa, poput onog u Banatskom Dvoru, kojim bi upravljala Vojvodina. Ipak, zahvaljujući Liginim intervencijama, predviđeno je otvaranje dva međunarodna granična prelaza – u Nakovu kod Kikinde i na tromeđi između Srbije, Mađarske i Rumunije.
– Zahvaljujući Ligi, opštine iz Vojvodine više neće biti obuhvaćene nijednim od urbanih, klasterskih ili bilo kojih drugih područja Grada Beograda, što je do sada u više navrata bio slučaj – zaključila je Sedlarevićeva. Ona je dodala da je važno što je uprkos kašnjenju od gotovo godinu dana, ovaj strateški i dugoročni dokument konačno usvojen, pošto se na osnovu njega izrađuju i lokalni prostorni planovi, a onda i sva ostala propratna dokumentacija.

 (BILSV, 07. 12. 2011.)Događaji | Sreda, 09. 10. 2019. | Komentara: 0

LSV kao treći put na predstojećim izborima - Vojvodina na prvom mestu

Na sednici Glavnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine, koja je sinoć održana u Novom Sadu, na temu aktuelne političke situacije su govorili Bojan Kostreš, generalni sekretar i predsednik LSV Nenad Čanak. U svom izlaganju, Kostreš se osvrnuo na planove o formiranju  Vojvođanskog fronta.
Događaji | Subota, 27. 07. 2019. | Komentara: 0

Građani ne veruju Vladi da će se graditi Fruškogorski koridor

Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Olena Papuga zatražila je od premijerke Ane Brnabić informacije o izmenama Zakona o finansijskoj podršci porodicama sa decom, dugovanjima države prema poljoprivrednicima i gašenju Kinološkog saveza Vojvodine. Ukazala je i na to da opština Vrbas izbegava zakonsku i ustavnu obavezu da uvede crnogorski jezik kao službeni, a interesovalo ju je i kada će početi davno najavljena izgradnja Fruškogorskog koridora.
Događaji | Četvrtak, 25. 07. 2019. | Komentara: 0

Od obećanja prošlo četiri godine, a drvoreda nema

Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Nada Lazić, koristeći instituciju pitanja poslanika, upitala je danas kada će početi sadnja drveća pored autoputa i puteva prvog i drugog reda, jer je od obećanja predsednika da će to biti učinjeno prošlo četiri godine. Drvored ne da nije posađen, već je na nekim delovima posečeno i ono što je postojalo.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook