Poboljšan Regionalni prostorni plan

 
 
Izbori u LSV
Događaji | Sreda, 07. 12. 2011. | Komentara: 0

Poboljšan Regionalni prostorni plan

NOVI SAD – Skupština AP Vojvodine usvojila je danas odluku o Regionalnom prostornom planu AP Vojvodine, a potpredsednica Skupštine AP Vojvodine i poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Maja Sedlarević istakla je tokom rasprave da je LSV podržala taj plan jer je on osnova daljeg razvoja Pokrajine, na osnovu kojeg će se u budućnosti donositi sve odluke, izvršavati svi planovi i pripremati svi dokumenti u vezi s razvojem i funkcionisanjem Pokrajine.

Maja Sedlarevicć

Jedino LSV podnela primedbe

Podsetila je da je Liga bila jedina stranka koja je aktivno učestvovala u javnoj raspravi organizovanoj povodom izrade tog prostornog plana, tokom koje su stručni saveti LSV pripremili 81 primedbu na njegov nacrt i to iz oblasti urbanizma, graditeljstva, privrede, energetike, kulture i zdravstva. Dodala je da se više od polovine tih primedbi našlo u konačnom tekstu Regionalnog prostornog plana  AP Vojvodine.
– Sve podnete primedbe bile su realne i stručno obrađene, tako da se Liga s pravom može pohvaliti da je uspela da Nacrt prostornog plana značajno poboljša. Veoma je važno to što je usvojena naša primedba o neophodnosti formiranja nekoliko stručnih zavoda Vojvodine, nažalost ne i Pokrajinskog zavoda za statistiku. Ali  mi od toga svakako nećemo odustati – istakla je Sedlarevićeva.

Glavni grad dobija svoju bolnicu

Ona je dodala da je veoma značajno što je usvojena primedba Lige kojom je predviđeno osnivanje geodetskog zavoda APV, jer će nakon njegovog formiranja Pokrajina konačno moći da u toj oblasti detaljno i kvalitetno prati situaciju na celoj teritoriji Vojvodine, da ima svoje geodetske karte i slično. Takođe, navela je Sedlarevićeva, veoma važno je i to što je, na osnovu primedbe LSV, u Regionalni prostorni plan AP Vojvodine uvrštena i izgradnja kliničko bolničkog centra Novi Sad.
– Od izuzetne važnosti je da Novi Sad, kao glavni grad Vojvodine, ima svoj klinički centar kako bi se omogućila što kvalitetnija usluga pacijentima. Istovremeno, na taj način će se rasteretiti i Klinički centar Vojvodine – istakla je ona. Maja Sedlarević je podsetila da je usvojen i veliki broj primedbi LSV koje se odnose na dopunu teksta nacrta iz oblasti putnog i železničkog saobraćaja, što će omogućiti izgradnju i rekonstrukciju pojedinih pravaca koji prvobitno nisu bili predviđeni nacrtom tog plana.

Pokrajinsko skladište gasa

Maja Sedlarević je izrazila žaljenje što se među primedbama LSV koji nisu usvojene našlao i predlog za formiranje skladišta gasa, poput onog u Banatskom Dvoru, kojim bi upravljala Vojvodina. Ipak, zahvaljujući Liginim intervencijama, predviđeno je otvaranje dva međunarodna granična prelaza – u Nakovu kod Kikinde i na tromeđi između Srbije, Mađarske i Rumunije.
– Zahvaljujući Ligi, opštine iz Vojvodine više neće biti obuhvaćene nijednim od urbanih, klasterskih ili bilo kojih drugih područja Grada Beograda, što je do sada u više navrata bio slučaj – zaključila je Sedlarevićeva. Ona je dodala da je važno što je uprkos kašnjenju od gotovo godinu dana, ovaj strateški i dugoročni dokument konačno usvojen, pošto se na osnovu njega izrađuju i lokalni prostorni planovi, a onda i sva ostala propratna dokumentacija.

 (BILSV, 07. 12. 2011.)Događaji | Petak, 21. 02. 2020. | Komentara: 0

LSV protiv rebalansa i novog zaduživanja Vojvodine

Poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini AP Vojvodine Saša Šućurović izjavio je danas da poslanici LSV neće glasati ni za rebalans budžeta APV za 2020. godinu, niti za novo zaduživanje Pokrajine.
Događaji | Petak, 21. 02. 2020. | Komentara: 0

Žene u politici su realnost

Pokrajinska poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine mr Maja Sedlarević izjavila je danas da su žene u politici realnost, koliko god one nekome smetale. Dodala je i da nema kvota žena bi bilo drastično manje u parlamentima širom Srbije. Ona je to rekla  tokom rasprave o izmenama Odluke o izboru poslanika Skupštine AP Vojvodine. 
Događaji | Nedelja, 16. 02. 2020. | Komentara: 0

Bojkot je loš jer će povećati broj poslanika SNS

Pitanje Vojvodine je pitanje koje mora da se drži otvorenim. Vojvodina je jedina šansa ove zemlje da pokaže kako treba da se živi u zemlji u kojoj je nedopustivo da se crkvi vrati pola Nacionalnog parka Fruška gora, a oni prvo što urade uzmu motorke i poseku, izjavio je predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak. ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook