Počeo najveći investicioni ciklus "Vodovoda i kanalizacije"

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Sreda, 21. 03. 2012. | Komentara: 0

Počeo najveći investicioni ciklus "Vodovoda i kanalizacije"

NOVI SAD – Predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović i direktor JKP "Vodovod i kanalizacija" Branko Bjelajac obišli su danas radove na rekonstrukciji vodovodne i kanalizacione mreže u Ulici Lasla Gala, najavivši tom prilikom najveći investicioni ciklus novosadskog preduzeća u poslednjih nekoliko godina.

Vovod

Kako je tom prilikom istaknuto, ove godine investicije u vodovodnu i kanalizacionu mrežu premašiće 2,7 milijardi dinara.
– Izgradnja, rekonstrukcija i održavanje komunalnog sistema predstavljalo je jedan od prioriteta koja je ova gradska vlast imala tokom prethodne četiri godine. Grad je uložio velika sredstva u vodovodnu i kanalizacionu mrežu. Početkom radova u Ulici Lasla Gala i zamenom vodovodnih i kanalizacionih cevi počinje najveći investicioni ciklus u novijoj istoriji "Vodovoda i kanalizacije" - izjavio je Jovanović. Dodao je da je novosadsko preduzeće uspelo da izdvoji preko 720 miliona dinara za ovu godinu, dok je u gradskom budžetu predviđeno više od 420 miliona dinara za investicije u vodovodnoj i kanalizacionoj mreži.
– Narednih nekoliko godina očekuje nas mnogo radova. Samo od Evropske investicione banke izdvojeno oko 1,6 milijardi dinara za radove koji će se obavljati u narednom periodu – najavio je Jovanović. Direktor JKP "Vodovod i kanalizacij" Branko Bjelajac kazao je da problem vodovodne i kanalizacione infrastrukture ne predstavlja samo starost mreže, već i širenje grada, pa tako postojeća mreža ne može da izdrži nove, veće kapacitete.
– Moramo da proširimo postojeću mrežu, kako bi sistem mogao normalno da funkcioniše – zaključio je Bjelajac. Pored radova u Ulici Lasla Gala, radnici JKP "Vodovod i kanalizacija" počeli su radove u ulicama Aleksa Šantića i Arse Teodorovića, dok će narednih dana početi rekonstrukcija vodovodne i kanalizacione mreže u Ulici Antona Čehova, potom kanalizacione mreže u Štrosmajerovoj i delu Šenoine ulice. Obnova vodovodne mreže treba da počne u ulicama Save Vukovića, Nikolajevskoj, Milana Glumca i Laze Nančića.

(BILSV, 21. 03. 2012.)







Događaji | Petak, 08. 03. 2024. | Komentara: 0

Srećan 8. mart, Međunarodni dan žena

Svuda i na svakom mestu moramo insistirati na ravnopravnosti, poštovanju i jednakoj zastupljenosti žena u javnom i političkom životu. 
Događaji | Utorak, 11. 07. 2023. | Komentara: 0

Delegacija LSV-Vojvođani na komemoraciji žrtvama genocida u Srebrenici

Delegacija Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani boravila je danas u Bosni i Hercegovini i prisustvovala komemoraciji povodom godišnjice genocida u Srebrenici.
Događaji | Sreda, 19. 04. 2023. | Komentara: 0

Plan razvoja Vojvodine do 2030. je spisak lepih želja kabineta Igora Mirovića

Poslanici Vojvođanskog fronta – Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija nisu podržali predloženi Plan razvoja Autonomne Pokrajine Vojvodine 2023-2030, saopštio je šef ove poslaničke grupe Saša Šućurović. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook