Pokrajinska vlada rekorder u otvaranju muzeja

 
 
Izbori u LSV
Događaji | Nedelja, 22. 12. 2019. | Komentara: 0

Pokrajinska vlada rekorder u otvaranju muzeja

NOVI SAD – Pokrajinski poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Jovanović ponovio je da poslanici LSV ne podržavaju predlog osnivanje nove ustanove kulture „Muzej 20 21“. On je tokom skupštinske rasprave o ovoj tački dnevnog reda naglasio da osnivanje novog muzeja zahteva više pripreme i raspravu u stručnim krugovima.

LSV

- Mislim da će ova Pokrajinska vlada biti rekorder u nekim stvarima, između ostalog u otvaranju muzeja. Prošle godine je otvoren Muzej tekozvanog prisajedinjenja koji se nije baš proslavio previše, jer to što oni imaju da predstave je nesporno istorijski artifakt, ali je to bio deo Muzeja Vojvodine, gde i pripada. Očigledno je postojao jedan politički pritisak i ideja da se zbog nekih razloga oformi to, a kako možemo da prosudimo izgleda da imamo novi politički razlog zašto treba da ovo da uradimo – kazao je Jovanović.

Kao razlog što poslanici LSV nisu podržali osnivanje „Muzeja 20 21“ on je naveo što je, na osnovu materijala koji im je bio dostupan, nejasno šta će biti sa Studijom M. Izrazio je bojazan i šta će se dogoditi ako ovaj studio, vrlo važan kulturni prostor u Vojvodini i Srbiji, postane deo novog muzeja, čije rukovodstvo koje neće imati dovoljno sluga, snage i volje da se njime adekvatno bavi.

Jovanović je zamerio i što u obrazloženju nije detaljnije navedeno šta znači da će se muzej baviti „otvorenim privatnim životom“. Kako je rekao, muzeji o svakodnevnom životu značajnih ličnosti postoje, ali ne i oni koji se bave privatnim životom u širokom smislu. 

(SzILSV, 22.12.2019)
Događaji | Petak, 21. 08. 2020. | Komentara: 0

Formirana Odbornička grupa LSV u Skupštini grada Novog Sada

Danas je formirana Odbornička grupa “Vojvođanski front – Liga socijaldemokrata Vojvodine” u Skupštini grada Novog Sada.
Događaji | Četvrtak, 06. 08. 2020. | Komentara: 0

Dejan Čapo izabran za potpredsednika Skupštine APV

Pokrajinski poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine mr Dejan Čapo izabran je za potpredsednika Skupštine AP Vojvodine.
Događaji | Ponedeljak, 13. 07. 2020. | Komentara: 0

Narodni poslanici uputili zahtev za sazivanje odbora koji se bave pitanjem bezbednosti

Narodni poslanici još uvek aktuelnog XI saziva Narodne skupštine uputili su danas zahteve odborima NSRS da sazovu sednice na kojima će se razmatrati izveštaj o tome šta je prethodilo i kako je došlo do nereda i brutalnog odgovora predstavnika Ministarstva unutrašnjih poslova na ulicama Beograda i Novog Sada tokom protesta 7. i 8. jula 2020. godine. ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook