Pokrajinska vlada rekorder u otvaranju muzeja

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Nedelja, 22. 12. 2019. | Komentara: 0

Pokrajinska vlada rekorder u otvaranju muzeja

NOVI SAD – Pokrajinski poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Jovanović ponovio je da poslanici LSV ne podržavaju predlog osnivanje nove ustanove kulture „Muzej 20 21“. On je tokom skupštinske rasprave o ovoj tački dnevnog reda naglasio da osnivanje novog muzeja zahteva više pripreme i raspravu u stručnim krugovima.

LSV

- Mislim da će ova Pokrajinska vlada biti rekorder u nekim stvarima, između ostalog u otvaranju muzeja. Prošle godine je otvoren Muzej tekozvanog prisajedinjenja koji se nije baš proslavio previše, jer to što oni imaju da predstave je nesporno istorijski artifakt, ali je to bio deo Muzeja Vojvodine, gde i pripada. Očigledno je postojao jedan politički pritisak i ideja da se zbog nekih razloga oformi to, a kako možemo da prosudimo izgleda da imamo novi politički razlog zašto treba da ovo da uradimo – kazao je Jovanović.

Kao razlog što poslanici LSV nisu podržali osnivanje „Muzeja 20 21“ on je naveo što je, na osnovu materijala koji im je bio dostupan, nejasno šta će biti sa Studijom M. Izrazio je bojazan i šta će se dogoditi ako ovaj studio, vrlo važan kulturni prostor u Vojvodini i Srbiji, postane deo novog muzeja, čije rukovodstvo koje neće imati dovoljno sluga, snage i volje da se njime adekvatno bavi.

Jovanović je zamerio i što u obrazloženju nije detaljnije navedeno šta znači da će se muzej baviti „otvorenim privatnim životom“. Kako je rekao, muzeji o svakodnevnom životu značajnih ličnosti postoje, ali ne i oni koji se bave privatnim životom u širokom smislu. 

(SzILSV, 22.12.2019)




Događaji | Subota, 29. 02. 2020. | Komentara: 0

Čanak: Borićemo se za pravu državu

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je da su Vojvođanski front oformili dugogodišnji prijatelji zbog toga što je jasno da neke male razlike više ne vredi spominjati i da je suviše krupnih stvari protiv koji se moramo zajednički boriti. 
Događaji | Utorak, 25. 02. 2020. | Komentara: 0

Da bismo živeli za nešto moramo se držati zajedno. Vojvođanski front nudi život

Predsednik Lige socijaldemorkata Vojvodine Nenad Čanak poručio je da građani i građanke Vojvodine nemaju pravo da dignu ruke od Vojvodine, jer je ona njihova jedina zemlja. On je na tribini Vojvođanskog fronta u Lovćencu istakao da je to i rusinska zemlja, i hrvatska zemlja, i crnogorska, i srpska, i mađarska, i slovačka, i svih koji na njoj živi. 
Događaji | Petak, 21. 02. 2020. | Komentara: 0

LSV protiv rebalansa i novog zaduživanja Vojvodine

Poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini AP Vojvodine Saša Šućurović izjavio je danas da poslanici LSV neće glasati ni za rebalans budžeta APV za 2020. godinu, niti za novo zaduživanje Pokrajine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook