Poljoprivrednicima krediti vredni 830 miliona dinara

 
 
Izbori u LSV
Događaji | Petak, 02. 12. 2011. | Komentara: 0

Poljoprivrednicima krediti vredni 830 miliona dinara

NOVI SAD – Vojvođanski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo potpisao je danas ugovore sa korisnicima četiri kreditne linije u vrednosti od oko 830 miliona dinara.

Daniel Petrović

Ugovori su potpisani sa predstavnicima 241 opštine, gradova i mesnih zajednica u Vojvodini koje su konkurisale za kredite za objedinjavanje poljoprivrednog zemljišta i uredjenje atarskih puteva, u ukupnoj vrednosti od 545 miliona dinara.   Resorni sekretar Daniel Petrović rekao je prilikom potpisivanja ugovora da su za kredit za uredjenje atarskih puteva konkurisale skoro sve seoske mesne zajednice u Vojvodini, a pozajmice je dobilo njih 125. Prema njegovim rečima, veliko interesovanje vladalo je i za kredit za odvodnjavanje poljoprivrednog zemljišta, jer se oko 50 odsto obradivih površina nalazi ispod nivoa velikih reka, što stvara veliki problem sa podzemnim vodama. Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu danas je potpisao i 69 ugovora iz oblasti vodosnabdevanja i izrade investicione tehničke dokumentacije, u ukupnom iznosu od 283 miliona dinara.

(BILSV, 02. 12. 2011.)Događaji | Četvrtak, 04. 06. 2020. | Komentara: 0

Dobra vest u centru Novog Sada!

Predstavnici Ujedinjene demokratske Srbije (UDS), političkog saveza koji okuplja Srbiju 21, Vojvođanski front (Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija i Zajedno za Vojvodinu, Demokratska partija Hrvata Vojvodine, Crnogorska partija, Demokratski blok), Stranku moderne Srbije i Građanski demokratski forum, razgovarali su danas posle podne s građanima i građankama Novog Sada na uglu Zmaj Jovine i Ulice Modene.
Događaji | Četvrtak, 07. 05. 2020. | Komentara: 0

Rebalans budžeta APV za 2020. je nastavak kršenja Ustava

Pokrajinski poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine Saša Šućurović izjavio je danas da je umanjenje budžeta AP Vojvodine današnjim rebalansom samo kontinuitet u kršenju aktuelnog Ustava Republike Srbije. 
Događaji | Četvrtak, 07. 05. 2020. | Komentara: 0

Bogaroški: LSV ne podržava rebalans budžeta APV

Šef poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini AP Vojvodine Branislav Bogaroški izjavio je danas da poslanici LSV neće podržati predloženi rebalans budžeta i prateće programe.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook