Poljoprivrednicima krediti vredni 830 miliona dinara

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Petak, 02. 12. 2011. | Komentara: 0

Poljoprivrednicima krediti vredni 830 miliona dinara

NOVI SAD – Vojvođanski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo potpisao je danas ugovore sa korisnicima četiri kreditne linije u vrednosti od oko 830 miliona dinara.

Daniel Petrović

Ugovori su potpisani sa predstavnicima 241 opštine, gradova i mesnih zajednica u Vojvodini koje su konkurisale za kredite za objedinjavanje poljoprivrednog zemljišta i uredjenje atarskih puteva, u ukupnoj vrednosti od 545 miliona dinara.   Resorni sekretar Daniel Petrović rekao je prilikom potpisivanja ugovora da su za kredit za uredjenje atarskih puteva konkurisale skoro sve seoske mesne zajednice u Vojvodini, a pozajmice je dobilo njih 125. Prema njegovim rečima, veliko interesovanje vladalo je i za kredit za odvodnjavanje poljoprivrednog zemljišta, jer se oko 50 odsto obradivih površina nalazi ispod nivoa velikih reka, što stvara veliki problem sa podzemnim vodama. Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu danas je potpisao i 69 ugovora iz oblasti vodosnabdevanja i izrade investicione tehničke dokumentacije, u ukupnom iznosu od 283 miliona dinara.

(BILSV, 02. 12. 2011.)



Događaji | Utorak, 15. 11. 2011. | Komentara: 0

Hladnjača do kraja meseca

NOVI SAD - Montnranje rashladne i stalažne tehnike u hladnjači na Najlon pijaci napreduje iz dana u dan. Mada je rok za završetak radova 10. decembar, ukoliko ne bude snega, poljoprivredna roba će se moći skladištiti najverovatnije već krajem ovog meseca, najavio je za Dnevnik direktor JKP Tržnica Dušan Bajić.
Događaji | Ponedeljak, 14. 11. 2011. | Komentara: 0

Obeležena 20-godišnjica rada Savetovališta za brak i porodicu

NOVI SAD - Svečana akademija, povodom 20 godina rada Savetovališta za brak i porodicu Centra za socijalni rad održana je danas i na njoj su predstavljeni rezlutati rada Savetovališta.
Događaji | Ponedeljak, 14. 11. 2011. | Komentara: 0

Marton: Veliki značaj socijalnog pristupa rešavanja problema

ZRENJANIN - Potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton ocenio je za emisiju "Politikon" zrenjaninske KTV televizije da, u poslednjih stotinak godina, od kada postoji ideja demokratske levice, socijalni pristup rešavanju problema u državi ima veliki značaj.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook