Posebne programe iz oblasti zdravstva donositi uz budžet

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Utorak, 06. 03. 2018. | Komentara: 0

Posebne programe iz oblasti zdravstva donositi uz budžet

NOVI SAD – Poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini Autonomne pokrajine Vojvodine Robert Kolar rekao je na današnjoj sednici parlamenta da će LSV podržati posebne programe iz oblasti zdravstva koje je sekretar za zdravstvo obrazložio. Međutim, Kolar je i ovog puta ponovio apel, da se takvi, izuzetno važni programi za građanke i građane Vojvodine u buduće donose na istim sednicama kada se predlaže i sam budžet APV.

 LSV

Transkript govora poslanika Roberta Kolara možete pročitati u nastavku:


Poštovano predsedništvo,  
poštovani predsedniče,
članice i članovi Pokrajinske vlade,
koleginice i kolege poslanici,

Stručne službe Lige socijaldemokrata Vojvodine koje su zadužene za oblast zdravstva, svako od nas na ovaj ili onaj način, konsultovao se sa ljudima uz struke koje lično zna. Znači i Savet za zdravstvo i naša privatna poznanstva, govorila su nam da su ovo dobri posebni programi.
 
Ono što moram da istaknem, kao i što je sam pokrajinski sekretar u svom kratkom izlaganju rekao, ima stvari koje su prenete iz ranijih perioda, ima stvari koje su od pre godinu ili dve i ima novih posebnih programa. I zaista za svaki od njih, ja koji nisam iz struke, kao laik, konsultujući ljude, dobijam samo pozitivne ocene. Zbog toga će poslanici LSV i ovog puta podržati i ovaj program.

Ono što je problematično, a o tome sam govorio sa ove govornice, a nije pitanje struke, nije pitanje ljudi koji su stvarali ove posebne programe, nego je pitanje organa uprave, odnosno pokrajinskog sekretarijata, koji će dovesti do toga da će u najboljem slučaju tri meseca proći pre nego što programi krenu da se finansiraju.

Ako pogledamo da je dva meseca prošlo, da nakon današnjeg usvajanja slede finansijski planovi, pa konkursi, doći ćemo do toga da sam, nažalost, bio u pravu kada sam skretao pažnju da ćemo debelo zagaziti u 2018. pre nego što do realizacije programa dođe.  

A znamo da može, podsećam sve poslanike, potovo one koji nisu bili u ranijim sazivima u ovoj sali, da je moguće uz budžet doneti i programe za dva najbitnija finansiranja – programi zdravstva, odnosno poljoprivrede. Prvenstveno programi zdravstva.

Pozivam i ovom prilikom Pokrajinsku vladu, prvenstveno sekretara, da uloži dodatne napore da budžet za 2019. donosimo na istoj sednici kada ćemo donositi i da li ovih 10, nadam se i više, posebnih programa iz oblasti zdravstva, jer je to izvodljivo, neophodno. Prosto, građanke i građani Vojvodine nisu dužni da trpe bilo kakve administrativne ili bilo koje druge zapreke koje se pred zaposlene u sekretarijatu postavljaju.

Hvala!

(BILSV, 06.03.2018)



Događaji | Subota, 05. 11. 2011. | Komentara: 0

Slede velike investicije u Gradsku biblioteku i Riblju pijacu

NOVI SAD – Gradska biblioteka i Društvo arhitekata Novog Sada raspisali su konkurs za dogradnju zdanja Gradske biblioteke u Dunavskoj ulici. Direktor Gradske biblioteke Miloš Pankov kaže za Dnevnik da će proširenjem ustanova dobiti između 800 i hiljadu dodatnih metara kvadratnih.
Događaji | Četvrtak, 03. 11. 2011. | Komentara: 0

Novi Sad traži više policajaca

NOVI SAD - Savet za javni red i mir i bezbednost Skupštine grada doneo je danas odluku da se Policijskoj upravi u Novom Sadu uputi preporuka za povećanjem broja policajaca u uniformi u onim delovima grada gde je stopa kriminala najviša.
Događaji | Utorak, 01. 11. 2011. | Komentara: 0

Ustav je smetnja evropskom putu

NOVI SAD - Ustav Srbije je antievropski akt koji izaziva brojne probleme u državi i društvu i akt koji je Srbiju zacementirao kao centralizovanu državu, a nije ga lako promeniti zbog komplikovane procedure, istaknuto je između ostalog danas na okruglom stolu u Skupštini AP Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook