Pozitivan trend u Novom Sadu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Četvrtak, 29. 06. 2017. | Komentara: 0

Pozitivan trend u Novom Sadu

NOVI SAD – Godinu dana od ulaska Lige socijaldemokrata Vojvodine u vlast sa Srpskom naprednom strankom u Novom Sadu pokazalo se da smo doneli dobru odluku – rekao je na današnjoj konferenciji za medije predsednik Gradskog odbora LSV Novi Sad Aleksandar Kravić.

LSV

Kravić je podsetio da je LSV ušla u vlast sa SNS i SPS, pre svega kako bi se radilo zajednički na nivou lokalne samouprave gde suštinski nema ozbiljnih ideoloških i političkih razlika, već se radi o funkcionisanju komunalnog sektora.

- Oko toga je bilo mnogo komentara, zluradih. Sada posle godinu dana želimo da kažemo i potvrdimo da smatramo da smo bili u pravu, jer prvo mi nismo imali nikakvih problema u funkcionisanju za proteklih godinu dana i kao što ste imali priliku da vidite u Skupštini grada, pravih političkih velikih razlika nema – rekao je Kravić.

Kravić je podvukao i da se LSV u saradnji sa SNS i SPS na nivou grada bavila komunalnim pitanjima i funkcionalnošću života u Novom Sadu.

- Nije sve idealno, ima stvari koje treba još da se urade i naravno na tome ćemo još raditi. Nas na nivou grada nije, niti će nas zanimati nešto što se zove visoka politika i odnosi koji se uspostavljaju u republičkom parlamentu i parlamentu Vojvodine. To su druge teme, to su druge priče, zbog toga smo mi danas želeli da kažemo da smo zadovoljni odlukom koju smo mi doneli prošle godine. I još bih rekao i da u onom proceduralnom, tehničkom smislu, a rekao bih i ljudskom smislu naša saradnja sa SNS i SPS je na vrlo visokom nivou – rekao je Kravić.

Kako je kazao, Novi Sad je u jednom dobrom trendu, a to potvrđuju zvučne titule kao što je Omladinska prestonica Evrope 2019 i  Evropska prestonica kulture 2021.

- Jedna od stvari na kojoj smo jako insistirali bila je i naše dugogodišnje, višedecenijsko zalaganje da se napokon nešto učini sa Podgrađem s obzirom da je to jedan ogroman turistički potencijal. I evo ove godine će se raditi jedan veći broj fasada u podgrađu ispod Tvrđave, taj trend će se nastaviti. Osim toga počinju ozbiljni radovi i pripreme za ono za šta smo se zalagali, a to je centralni prečistač za vodu – istakao je Kravić

On dodaje i da prethodnih godinu dana nije bilo nikakvih afera, nije bilo nikakvih sramota, a što se dešavalo u prethodnom mandatu gde su „kolovođe“ bili iz pokreta Drina - Dinara – Dunav i Treće Srbije.
 
- Preuzeli smo odgovornost za JKP „Vodovod i kanalizacija“, JKP „Tržnica“, za Apotekarsku ustanovu „Novi Sad“ i Zavod za zaštitu zdravlja radnika – precizirao je Kravić.

Kako kaže, stanje u dva javna preduzeća se najbolje vidi na računima, tačnije kada se uporedi sa koliko novca su raspolagali u prethodnom periodu, a sa koliko kada ih je LSV preuzela.

- Što se tiče Apoteke „Novi Sad“, nasleđena situacija je vrlo komplikovana i nije samo pitanje Apoteke Novi Sad, već niz apoteka u Srbiji koje su u problemima. To je problem koji je vezan za status takvih ustanova s obzirom na proces javnih nabavki koji njih znatno usporava i na tržištu ta situacija je vrlo teško rešiva – kazao je Kravić.

On dodaje i da su spremni da i dalje rade, precizirajući da LSV najviše zanimaju budući infrastrukturni projekti u vezi sa centralnim prečistačem vode, ali i da grad zajedno sa prigradskim mestima i selima bude pokriven i kanalizacionom i vodovodnom mrežom. Kako kaže, to je civilizacijsko pitanje za 21. vek.
Kravić je najavio i predstavljanje rezultata javnih preduzeća za koje je LSV preuzela odgovornost na jesen kada će direktori JKP „Tržnice“ i „Vodovoda i kanalizacije“ izaći u javnost sa izveštajima o radu.

(BILSV, 29.06.2017)




Događaji | Subota, 29. 02. 2020. | Komentara: 0

Čanak: Borićemo se za pravu državu

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je da su Vojvođanski front oformili dugogodišnji prijatelji zbog toga što je jasno da neke male razlike više ne vredi spominjati i da je suviše krupnih stvari protiv koji se moramo zajednički boriti. 
Događaji | Utorak, 25. 02. 2020. | Komentara: 0

Da bismo živeli za nešto moramo se držati zajedno. Vojvođanski front nudi život

Predsednik Lige socijaldemorkata Vojvodine Nenad Čanak poručio je da građani i građanke Vojvodine nemaju pravo da dignu ruke od Vojvodine, jer je ona njihova jedina zemlja. On je na tribini Vojvođanskog fronta u Lovćencu istakao da je to i rusinska zemlja, i hrvatska zemlja, i crnogorska, i srpska, i mađarska, i slovačka, i svih koji na njoj živi. 
Događaji | Petak, 21. 02. 2020. | Komentara: 0

LSV protiv rebalansa i novog zaduživanja Vojvodine

Poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini AP Vojvodine Saša Šućurović izjavio je danas da poslanici LSV neće glasati ni za rebalans budžeta APV za 2020. godinu, niti za novo zaduživanje Pokrajine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook