Pozitivan trend u Novom Sadu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Četvrtak, 29. 06. 2017. | Komentara: 0

Pozitivan trend u Novom Sadu

NOVI SAD – Godinu dana od ulaska Lige socijaldemokrata Vojvodine u vlast sa Srpskom naprednom strankom u Novom Sadu pokazalo se da smo doneli dobru odluku – rekao je na današnjoj konferenciji za medije predsednik Gradskog odbora LSV Novi Sad Aleksandar Kravić.

LSV

Kravić je podsetio da je LSV ušla u vlast sa SNS i SPS, pre svega kako bi se radilo zajednički na nivou lokalne samouprave gde suštinski nema ozbiljnih ideoloških i političkih razlika, već se radi o funkcionisanju komunalnog sektora.

- Oko toga je bilo mnogo komentara, zluradih. Sada posle godinu dana želimo da kažemo i potvrdimo da smatramo da smo bili u pravu, jer prvo mi nismo imali nikakvih problema u funkcionisanju za proteklih godinu dana i kao što ste imali priliku da vidite u Skupštini grada, pravih političkih velikih razlika nema – rekao je Kravić.

Kravić je podvukao i da se LSV u saradnji sa SNS i SPS na nivou grada bavila komunalnim pitanjima i funkcionalnošću života u Novom Sadu.

- Nije sve idealno, ima stvari koje treba još da se urade i naravno na tome ćemo još raditi. Nas na nivou grada nije, niti će nas zanimati nešto što se zove visoka politika i odnosi koji se uspostavljaju u republičkom parlamentu i parlamentu Vojvodine. To su druge teme, to su druge priče, zbog toga smo mi danas želeli da kažemo da smo zadovoljni odlukom koju smo mi doneli prošle godine. I još bih rekao i da u onom proceduralnom, tehničkom smislu, a rekao bih i ljudskom smislu naša saradnja sa SNS i SPS je na vrlo visokom nivou – rekao je Kravić.

Kako je kazao, Novi Sad je u jednom dobrom trendu, a to potvrđuju zvučne titule kao što je Omladinska prestonica Evrope 2019 i  Evropska prestonica kulture 2021.

- Jedna od stvari na kojoj smo jako insistirali bila je i naše dugogodišnje, višedecenijsko zalaganje da se napokon nešto učini sa Podgrađem s obzirom da je to jedan ogroman turistički potencijal. I evo ove godine će se raditi jedan veći broj fasada u podgrađu ispod Tvrđave, taj trend će se nastaviti. Osim toga počinju ozbiljni radovi i pripreme za ono za šta smo se zalagali, a to je centralni prečistač za vodu – istakao je Kravić

On dodaje i da prethodnih godinu dana nije bilo nikakvih afera, nije bilo nikakvih sramota, a što se dešavalo u prethodnom mandatu gde su „kolovođe“ bili iz pokreta Drina - Dinara – Dunav i Treće Srbije.
 
- Preuzeli smo odgovornost za JKP „Vodovod i kanalizacija“, JKP „Tržnica“, za Apotekarsku ustanovu „Novi Sad“ i Zavod za zaštitu zdravlja radnika – precizirao je Kravić.

Kako kaže, stanje u dva javna preduzeća se najbolje vidi na računima, tačnije kada se uporedi sa koliko novca su raspolagali u prethodnom periodu, a sa koliko kada ih je LSV preuzela.

- Što se tiče Apoteke „Novi Sad“, nasleđena situacija je vrlo komplikovana i nije samo pitanje Apoteke Novi Sad, već niz apoteka u Srbiji koje su u problemima. To je problem koji je vezan za status takvih ustanova s obzirom na proces javnih nabavki koji njih znatno usporava i na tržištu ta situacija je vrlo teško rešiva – kazao je Kravić.

On dodaje i da su spremni da i dalje rade, precizirajući da LSV najviše zanimaju budući infrastrukturni projekti u vezi sa centralnim prečistačem vode, ali i da grad zajedno sa prigradskim mestima i selima bude pokriven i kanalizacionom i vodovodnom mrežom. Kako kaže, to je civilizacijsko pitanje za 21. vek.
Kravić je najavio i predstavljanje rezultata javnih preduzeća za koje je LSV preuzela odgovornost na jesen kada će direktori JKP „Tržnice“ i „Vodovoda i kanalizacije“ izaći u javnost sa izveštajima o radu.

(BILSV, 29.06.2017)




Događaji | Utorak, 18. 09. 2012. | Komentara: 0

Velik uspeh vojvođanskih sportista

NOVI SAD – Pokrajinska sekretarka za sport i omladinu Marinika Čobanu upriličila je juče svečani prijem u Vladi AP Vojvodine povodom velikog uspeha koji su postigli vojvođanski sportisti predstavljajući Srbiju na Paraolimpijskim igrama u Londonu.
Događaji | Utorak, 11. 09. 2012. | Komentara: 0

Grujić posetio Arhiv u Sremskim Karlovcima

SREMSKI KARLOVCI – Potpredsednik Vlade AP Vojvodine i pokrajinski sekretar za kulturu i informisanje, Slaviša Grujić, posetio je danas Arhiv u Sremskim Karlovcima, gde se u razgovoru sa zaposlenima uverio u stanje Arhiva u kojem se čuva preko dva i po miliona dokumenata.
Događaji | Ponedeljak, 10. 09. 2012. | Komentara: 0

Evropska konferencija o rodnoj ravnopravnosti

NOVI SAD – U periodu od 6. do 8. septembra, na ostrvu Korčula (Hrvatska), održan je seminar sa nazivom „Političke, ekonomske i društvene promene u Jugoistočnoj Evropi - uticaj na rodnu ravnopravnost“, u organizaciji Centralno – istočno evropske ženske mreže.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook