Prva regionalna sednica Parlamenta mladih Srbije u Skupštini APV

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Ponedeljak, 09. 05. 2011. | Komentara: 0

Prva regionalna sednica Parlamenta mladih Srbije u Skupštini APV

NOVI SAD - U Skupštini AP Vojvodine danas je održana prva regionalna sednica Evropskog parlamenta mladih Srbije, na kojoj je učestvovalo oko 50 srednjoškolaca. Među učesnicima današnjeg zasedanja Evropskog parlamenta mladih bili su učenici novosadskih gimnazija Jovan Jovanović Zmaj, Isidora Sekulić, Laza Kostić, Karlovačke gimnazije i učenici srednjih škola Isidor Bajić, Elektro-tehničke i Ekonomske škole u Novom Sadu.

Mladi parlamentarci su po uzoru na njihove starije kolege iz Evropskog parlamenta u Strazburu podeljeni u tri radne grupe, održali debate posvećene evrointegracijama, obnovljivim izvorima energije i kulturnoj politici za mlade u Novom Sadu, a rasprava se odvijala na engleskom jeziku. Na početku sednice, članicama i članovima Evropskog parlamenta mladih Srbije obratila se potpredsednica Skupštine AP Vojvodine mr Maja Sedlarević. Pozdravljajući skup, Sedlarevićeva je mladim parlamentarcima čestitala 9. maj, Dan pobede nad fašizmom i Dan Evrope, ističući da su vrednosti za koje se Evropa danas zalaže kao što su antifašizam, mir i tolerancija, ujedno i vrednosti koje zastupa Skupština AP Vojvodine. U prilog tome, Maja Sedlarević je navela i da je Pokrajinski parlament najjezičniji parlament u Evropi, jer je u njemu u službenoj upotrebi čak šest različitih jezika. U razgovoru sa učenicima, potpredsednica Sedlarević je izrazila zadovoljstvo izborom tema o kojima su članovi Evropskog parlamenta mladih Srbije raspravljali na svom prvom regionalnom zasedanju održanom u Novom Sadu.

(BILSV, 09.05.2011.)




Događaji | Subota, 11. 01. 2020. | Komentara: 0

Čanak: Ovo je novi početak

Aleksandre Vučiću, ovo što sada gledaš je novi početak, poručio je predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak predsedniku Srbije i Srpske napredne stranke. Čanak je na tribini Vojvođanskog fronta u Zrenjaninu rekao da je siguran da to neće biti „početak našeg kraja, već njihovog, jer smo mi jači, bolji i dokazali smo da imamo strpljenje, a kada strpljenja više nema, Vojvođani nemaju rezervni položaj. 
Događaji | Utorak, 31. 12. 2019. | Komentara: 0
Događaji | Petak, 27. 12. 2019. | Komentara: 0

Inicijativa LSV i Crnogorske partije Ustavnom sudu jer u Vrbasu nije uveden crnogorski jezik

Poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Olena Papuga i Nenad Stevović iz Crnogorske partije predali su Ustavnom sudu Srbije inicijativu za ocenu ustavnosti Statuta opštine Vrbas jer njime nije uvedena službena upotreba crnogorskog jezika.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook