Rekonstruisana transformatorska stanica na Telepu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Četvrtak, 22. 12. 2011. | Komentara: 0

Rekonstruisana transformatorska stanica na Telepu

NOVI SAD – Rekonstruisana transformatorska stanica na Telepu "Novi Sad 7", u Ulici heroja Pinkija, puštena je danas u rad, a nakon modernizacije objekta, stanovnici ovog dela Novog Sada imaće kvalitetnije snabdevanje električnom energijom.

Aleksandar Jovanovic

Kako je precizirano, transformatorska stanica otvara mogućnost i proširenja konzuma, a predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović je tokom obilaska postrojenja istakao da se rekonstrukcijom dobija kvalitetnija i stabilnija isporuka struje.

– Novi Sad je u protekle tri godine puno uradio da se razvije i jedna od tih stvari je izgradnja dva nova bulevara. Rekonstrukcija ove transformatorske stanice ima za cilj da pruži kvalitetniju i stabilniju isporuku električne energije kako na Južnom Telepu, tako i delu grada koji će se razvijati duž dva nova bulevara – istakao je Jovanović. On je dodao da je u proteklih 20 godina ovaj deo Novog Sada imao dosta problema kada je isporuka električne energije u pitanju, te da se proteklih 20 godina nije značajno ulagalo u ovaj segment, iako Novosađani i Novosađanke važe za najredovnije platiše.

– Pozdravljam što se ovo najzad uradilo i ovo je jasna signal da je Novi Sad mesto gde se može kvalitetno živeti, a komunalne usluge pružaju na visokom i kvalitetnom nivou – kazao je Jovanović. Direktor Elektrovojvodine Tihomir Simić podvukao je da je transformatorska stanica „Novi Sad 7“ najmarkatniji objekat u elektroenergetskom sistemu, koji će doprineti potpunoj stabilizaciji i podizanju kvaliteta snabdevanja privredi, građanstvu i širokoj potrošnji.

– Ovakav objekat nije izgrađen u Novom Sadu u poslednjih 20 godina i sama vrednost objekta govori o tome da je pitanje snabdevanja električnom energijom Južnog Telepa i novih bulevara, bio prioritet u jačanju infrastruktrue za novi investicioni prostor – zaključio je Simić.
Vrednost rekonstrukcije transformatorske stanice „Novi Sad 7“ iznosila je 140 miliona dinara.

 (BILSV, 22. 12. 2011.)



Događaji | Subota, 19. 11. 2022. | Komentara: 0

Počeo Izborni kongres LSV

Kongres Lige socijaldemokrata Vojvodine na kojem će biti izabran novi predsednik stranke, održava se danas u Novom Sadu. Delegati Kongresa će prvo birati 11 članova Predsedništva stranke, a potom će od četvoro kandidata koji osvoje najviše glasova birati stranačkog lidera.
Događaji | Utorak, 18. 10. 2022. | Komentara: 0

IN MEMORIAM

Istaknuta članica Lige socijaldemokrata Vojvodine Đurđina Jerinkić preminula je, posle duge i teške bolesti, u 48. godini života. 
Događaji | Utorak, 28. 06. 2022. | Komentara: 0

Čanak: Užasava me odnos Evropske unije prema agresiji na Ukrajinu

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak poručio je da nema nikakve sličnosti između ratova devedesetih na Balkanu i rata u Ukrajini.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook