Srbija i Ukrajina za unapređenje parlamentarne saradnje

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Četvrtak, 28. 07. 2016. | Komentara: 0

Srbija i Ukrajina za unapređenje parlamentarne saradnje

BEOGRAD - Članovi Odbora za evropske integracije razgovarali su danas sa potpredsednicom Vlade Ukrajine za evropske i evroatlantske integracije Ivanom Klimpuš-Cincatze, koja boravi u poseti Beogradu. Na sastanku je zaključeno da će podizanje parlamentarne saradnje na viši nivo i razmena iskustava dve zemlje u procesu evropskih integracija, a posebno intenziviranje saradnje parlamentaraca u međunarodnim organizacijama, predstavljati nove impute u odnosima Srbije i Ukrajine.
 
LSV 

Predsednica Odbora za evropske integracije Marinika Tepić zahvalila je potpredsednici ukrajinske Vlade na nepriznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova, istakavši zadovoljstvo što su pored Poglavlja 35, koje se odnosi na primenu Briselskog sporazuma, otvorena i poglavlja 23 i 24, što predstavlja „vetar u leđa“ napretku Srbije u procesu pridruživanja Uniji.

– Naglašavamo da je Srbija spremna za otvaranje još nekoliko poglavlja, ali ono što je najbitnije tiče se poglavlja 23 i 24, ne samo kada je u pitanju standardizacija, već i primena standarda i onoga što se naziva pravnim tekovinama EU. Sa pažnjom pratimo dešavanja unutar EU, od migrantske krize, izazova terorizma do efekata Bregzita, i cenimo poziciju EU da, i pored svega toga, politiku proširenja nije stavila u zapećak, već je nastavlja –  naglasila je Tepić.

Članovi Odbora za evropske integracije pozdravili su izraženu volju za unapređenjem parlamentarne saradnje, ponudili iskustva Srbije u procesu evropskih integracija i pozvali na proširenje sveukupne saradnje Srbije u Ukrajine.
 
(BILSV, 28. 07. 2016)





Događaji | Petak, 08. 03. 2024. | Komentara: 0

Srećan 8. mart, Međunarodni dan žena

Svuda i na svakom mestu moramo insistirati na ravnopravnosti, poštovanju i jednakoj zastupljenosti žena u javnom i političkom životu. 
Događaji | Utorak, 11. 07. 2023. | Komentara: 0

Delegacija LSV-Vojvođani na komemoraciji žrtvama genocida u Srebrenici

Delegacija Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani boravila je danas u Bosni i Hercegovini i prisustvovala komemoraciji povodom godišnjice genocida u Srebrenici.
Događaji | Sreda, 19. 04. 2023. | Komentara: 0

Plan razvoja Vojvodine do 2030. je spisak lepih želja kabineta Igora Mirovića

Poslanici Vojvođanskog fronta – Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija nisu podržali predloženi Plan razvoja Autonomne Pokrajine Vojvodine 2023-2030, saopštio je šef ove poslaničke grupe Saša Šućurović. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook