Događaji

 
 
nenad-canak-predsednik CirilicaNenad-Čanak-predsedniknenad-canak-predsednik Madjarskinenad-canak-predsednik Rusinskinenad-canak-predsednik Sandžak-glasanenad-canak-predsednik Slovackinenad-canak-predsednik Vojvodina-glasa
Događaji | Nedelja, 18. 09. 2016. | Komentara: 0

Tepić: Intezivirati interparlamentarnu saradnju

Predsednica Odbora za evropske integracije Skupštine Republike Srbije Marinika Tepić istakla je da je na da Međuparlamentarnoj konferenciji postignut konsenzus po pitanju intenziviranja interparlamentarne saradnje, kako na bilateralnom novu, tako i šire, kako bi parlamentarci poslali jasnu poruku budućim korisnicima IPA fondova.
Događaji | Četvrtak, 15. 09. 2016. | Komentara: 0

Neprecizni i netačni podaci u Izveštaju o budžetu APV

NOVI SAD – Predsednik poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u pokrajinskoj skupštini Branislav Bogaroški ukazao je danas na neprecizne i netačne navode u izveštaju o izvršenju ovogodišnjeg budžeta. On je na sednici Skupštine AP Vojvodine, prilikom rasprave o Izveštaju o izvršenju Pokrajinske skupštinske odluke o budžetu Autonomne pokrajine Vojvodine za 2016. godinu u periodu januar - jun 2016. godine, istakao da je u delu koji se odnosi na Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo ne precizira da će realizacija investicija biti vidljiva krajem godine, kao što je to bilo svih godina unazad.
Događaji | Utorak, 13. 09. 2016. | Komentara: 0

Nemačka podržava Srbiju na putu ka Evropskoj uniji

BEOGRAD – Članovi Odbora za evropske integracije razgovarali su danas sa Mihelom Rotom, držanim ministrom za Evropu Ministarstva spoljnih poslova SR Nemačke, koji boravi u poseti Beogradu. Sagovornici su se složili da parlamentarna diplomatija, regionalna saradnja i saradnja sa nevladinim i civilnim sektorom imaju ključnu ulogu u procesu pridruživanja Srbije EU.
Događaji | Subota, 10. 09. 2016. | Komentara: 0

Podrška putu Srbije ka EU

BEOGRAD - Predsednica i članovi Odbora za evropske integracije i komesar za evropsku politiku susedstva i pregovore o proširenju Johanes Han sastali su se u Narodnoj skupštini. Han je tom prilikom izrazio snažnu podršku Evropske unije reformskom programu i procesu evropskih integracija Srbije, kao i opredeljenje Srbije da nastavi ambiciozan reformski program. 
Događaji | Petak, 09. 09. 2016. | Komentara: 0

Usvojiti nacionalnu strategiju protiv nasilja

BEOGRAD - Odbori za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova i za evropske integracije republičke skupštine odlučili su danas da upute predlog Skupštini Srbije da usvoji Deklaraciju protiv homofobije, kao i Nacionalnu strategija protiv nasilja, pogotovo protiv nasilja nad LGBT osobama.
Događaji | Petak, 26. 08. 2016. | Komentara: 0

Tepić očekuje otvaranje još četiri poglavlja

BEOGRAD - Predsednica skupštinskog Odbora za evropske integracije Marinika Tepić izrazila je nadu da će, do kraja godine, biti otvorena još četiri pregovaračka poglavlja sa Evropskom unijom. Tepićeva je, tokom susreta članova odbora, u Domu Narodne skupštine, sa poslanicom Bundestaga Iris Eberl, članicom nemačkog Odbora za pitanja EU, takođe, podsetila na značajan korak načinjen otvaranjem pregovaračkih poglavlja 23 i 24.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook