Događaji

 
 
nenad-canak-predsednik CirilicaNenad-Čanak-predsedniknenad-canak-predsednik Madjarskinenad-canak-predsednik Rusinskinenad-canak-predsednik Sandžak-glasanenad-canak-predsednik Slovackinenad-canak-predsednik Vojvodina-glasa
Događaji | Utorak, 22. 11. 2016. | Komentara: 0

Podrška zakonu o sprečavanju nasilja u porodici

Vlada Republike Srbije usvojila je dva amandmana od ukupno sedam, koliko su poslanici Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini Srbije podneli na Predlog zakona o sprečavanju nasilja u porodici. A narodna poslanica LSV Marinika Tepić je istakla da je, bez obzira na to što ostalih pet nije usvojeno, neupitna potreba za usvajanje jednog ovakvog zakona i najavila podršku poslanika Lige ovom aktu.
Događaji | Ponedeljak, 21. 11. 2016. | Komentara: 0

Srbija može mnogo naučiti iz iskustva članica EU

BEOGRAD - Predsednica Odbora za evropske integracije Marinika Tepić istakla je danas da je rad Odbora intenziviran od jula meseca, nakon otvaranja poglavlja 23 i 24 i dodala da je rad parlamenta, ali i samog Odbora u ovom sazivu značajno promenjen s obzirom da su u parlament ušle opozicione stranke koje ne podržavaju ulazak Republike Srbije u Evropsku uniju. 
Događaji | Četvrtak, 17. 11. 2016. | Komentara: 0

Prinudna naplata bez žalbe za neplaćene takse za odvodnjavanje

Poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) u Skupštini Srbije Olena Papuga tražila je danas informacije od ministarstava poljoprivrede i finansija vezane za naknadu za odvodnjavanje koja je ovih dana stigla na adrese građana. Papuga je u delu sednice predviđenom za pitanja poslanika upitala ministarstva zašto naknada za navodnjavanje stiže sada za dve godine i zašto se ona nije naplatila prošle godine.
Događaji | Sreda, 16. 11. 2016. | Komentara: 0

Po kom kriterijumu su izabrani sudovi čije će se presude za genocid prihvatati

Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Marinika Tepić ponovila je danas pitanje ministarki pravde po kom osnovu je napravljena selekcija sudova čije će se presude uzimati u obzir u krivičnom delu negiranja postojanja genocida.
Događaji | Utorak, 15. 11. 2016. | Komentara: 0

Zašto je kazna zatvora zamenjena novčanom kaznom za huligane povratnike?

Poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini Srbije Marinika Tepić ukazala je danas da se u obrazloženju Predloga izmena krivičnog zakonika potkrala, verovatno, nenamerna greška koja je dovela u dilemu poslanike. Ona je zamolila ministarku pravde da odgonetne da li je u pitanju propust ili je došlo do promene kursa republičke vlade, naglasivši da u to sumnja.
Događaji | Utorak, 15. 11. 2016. | Komentara: 0

Vladajuća većina odbila tri predloga zakona

Narodna poslanica LSV Marinika Tepić danas je predložila da se na dnevni red sednice Skupštine Srbije uvrste izmene Zakona o zabrani manifestacija neonacističkih, nacističkih i fašističkih oranizacija, zatim da se izmeni Zakon o igrama na sreću i, na kraju, da se uvrste i promene u Zakon o finansiranju lokalnih samouprava. Međutim, poslanici i poslanice vladajuće većine za to nisu imali sluha.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook