Događaji

 
 
nenad-canak-predsednik CirilicaNenad-Čanak-predsedniknenad-canak-predsednik Madjarskinenad-canak-predsednik Rusinskinenad-canak-predsednik Sandžak-glasanenad-canak-predsednik Slovackinenad-canak-predsednik Vojvodina-glasa
Događaji | Četvrtak, 28. 07. 2016. | Komentara: 0

Srbija i Ukrajina za unapređenje parlamentarne saradnje

BEOGRAD - Članovi Odbora za evropske integracije razgovarali su danas sa potpredsednicom Vlade Ukrajine za evropske i evroatlantske integracije Ivanom Klimpuš-Cincatze, koja boravi u poseti Beogradu. Na sastanku je zaključeno da će podizanje parlamentarne saradnje na viši nivo i razmena iskustava dve zemlje u procesu evropskih integracija, a posebno intenziviranje saradnje parlamentaraca u međunarodnim organizacijama, predstavljati nove impute u odnosima Srbije i Ukrajine.

Događaji | Utorak, 26. 07. 2016. | Komentara: 0

Tepić i Repčekova: Srbija opredeljena za članstvo u EU

BEOGRAD – Predsednica Odbora za evropske integracije Marinika Tepić razgovarala je danas sa slovačkom ambasadorkom u Srbiji Dagmar Repčekovom, nakon predstavljanja prioriteta slovačkog predsedavanja EU narodnim poslanicima. Ambasadorka Repčekova pozvala je Srbiju da iskoristi predsedavanje njene zemlje Evropskoj uniji za proces integracija, u kome je važno koliko se pregovaračkih poglavlja zatvori.
Događaji | Petak, 22. 07. 2016. | Komentara: 0

Tepić i Eliades o podršci Kipra evrointegracijama Srbije

BEOGRAD – Predsednica Odbora za evropske integracije Marinika Tepić razgovarala je danas u Domu Narodne skupštine sa ambasadorom Kipra u Beogradu Konstantinosom Eliadesom (Constantinos Eliades). Marinika Tepić ukazala je na značajnu ekonomsku saradnju koja je u fokusu saradnje dve zemlje i posebno istakla zadovoljstvo što je na međuvladinom nivou 2013. godine potpisan i potvrđen Memorandum o razumevanju između Kipra i Srbije. Takođe, navela je da je neophodno da se saradnja dve države intenzivira i da se unapredi saradnja na međuparlamentarnom nivou.

Događaji | Četvrtak, 14. 07. 2016. | Komentara: 0

LSV slavi 26. rođendan

NOVI SAD - Pre 26 godina, 14. jula 1990. godine, osnovana je Liga socijaldemokrata Vojvodine. Od tada do danas, ligašice i ligaši su bili socijaldemokrate kada to nije bilo nimalo popularno, autonomaši kada su ih zbog toga  napadali na ulici, protivinici rata i zaštitnici pripadnika svih manjinskih grupa u Vojvodini kada je to bilo više nego opasno.
Događaji | Petak, 08. 07. 2016. | Komentara: 0

Važna podrška evropskih parlamentaraca

 BEOGRAD – Članovi skupštinskog Odbora za evropske integracije i poslanici Evropskog parlamenta "Prijatelji Srbije" ocenili su danas da će otvaranje poglavlja 23 i 24 biti "vetar u ledja" evrointegracijama Srbije, ali i raspoloženju gradjana prema Evropskoj uniji.
Događaji | Petak, 01. 07. 2016. | Komentara: 0

Marinika Tepić na čelu Odbora za evrointegracije

BEOGRAD - Poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Marinika Tepić izabrana je danas za predsednicu Odbora za evropske integracije Skupštine Srbije. Za njenu zamenicu izabrana je Elvira Kovač iz Saveza vojvođanskih Mađara.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook